Gündeme bomba gibi düşen iddia: Erdoğan herkesin önünde Soylu'yu neden azarladı?

Gündeme bomba gibi düşen iddia: Erdoğan herkesin önünde Soylu'yu neden azarladı?
Bir süredir aralarında gerilim olduğu ifade edilen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Soylu arasında soğuk rüzgarlar esiyor. Erdoğan’ın Bakan Soylu’yu AK Partinin üst düzey yöneticilerinin önünde azarladığı iddiası gündem oldu.

Yaşanan depremlerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında soğuk rüzgarlar estiği iddia edildi. İddiaya göre Erdoğan, Bakan Soylu’yu AK Partinin üst düzey yöneticilerinin önünde azarladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Soylu’ya ilişkin dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. Erdoğan’ın deprem konulu bir toplantıda kendisini eksik bilgilendiren Bakan Soylu’yu azarladığı iddia edildi.

Halk TV''den Seyhan Avşar''ın aktardığı iddiaya göre depreme ilişkin yapılan bir toplantıda Erdoğan, felaketin büyüklüğü konusunda kendisinin eksik bilgilendirildiğini ve müdahalede geç kalındığını belirterek Soylu’yu diğer bakanların ve AK Partinin üst düzey yöneticilerinin önünde azarladı.

Depremden 6 gün sonra Adıyaman''a giden Erdoğan ilk açıklamasında, “Müdahaleleri istediğimiz hıza ulaştıramadık. Depremin yıkım etkisi 10 il ve 500 km''lik alana yayıldığı için işimiz maalesef çok zor oldu. Buna bir de bölgedeki kamu görevlilerinin kendisinin ya da ailesinin yıkım altında kalması eklenmiştir. Bölgede sert bir kış yaşanıyor olması da bir diğer engel olarak önümüze çıkmıştır. Yolların bir kısmı da ciddi bir trafik yüküne maruz kalmıştır" dedi.

İddialara göre; AK Partinin üst düzey yöneticilerinin ve bakanların katıldığı deprem konulu bir toplantıda Erdoğan, afetin büyüklüğü konusunda kendisinin yeterince bilgilendirilmediğini belirterek Bakan Soylu’ya kızdı. Soylu’nun yapacağı sunum ise en sona bırakıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar