Mart ayında yapılması bekleniyor: Deprem bölgesine kaç öğretmen atanacak? İşte tüm detaylar…

Mart ayında yapılması bekleniyor: Deprem bölgesine kaç öğretmen atanacak? İşte tüm detaylar…
10 ilde büyük yıkıma neden olan depremlerin ardından gözler şubat ayında beklenen öğretmen atamalarına çevrildi. Öğretmen atamalarında deprem bölgelerine öncelik verilecek mi? Atama tarihi öne çekilecek mi? İşte detaylar…

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen atamaları konusunda henüz net bir açıklama yapmadı. Deprem bölgelerindeki illerde atamalar nasıl gerçekleştirilecek konusu da merak edilenler arasında.

2022 KPSS sınavlarının iptal edilmesiyle aynı sene içerisinde iki kez sınava girmek zorunda kalan öğretmenler hala atama duyurusunu bekliyor. Deprem felaketiyle beraber öğretmen atamalarının gecikmesi ihtimali ise endişe yaratıyor.

DEPREM ÖNCESİ BEKLENEN ATAMA SAYISI KAÇ?

Öğretmen atama duyurusunun Şubat ayında gelmesi bekleniyordu. Deprem felaketi nedeniyle atama duyurusunun Mart ayına sarktığı ve atama duyurusunun Mart ayında yapılması bekleniyor.

Öğretmen atama sayısı deprem öncesinde 40-45 bin civarında atama bekleniyordu. Deprem felaketinden sonra bu sayı düşer mi bilinmiyor.

En son yapılan 599 öğretmenin ek yerleştirmesinde rekor atama sınıf öğretmenliği branşına yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığında en fazla norm açığı bulunan branşların sınıf öğretmenliği, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği ve Özel eğitim öğretmenliği olduğu düşünülüyor…

Milli Eğitim Bakanlığının öğretmen atama duyurusu geldikten sonra atama takvimini yayınlaması ve öğretmen atamalarını seçim öncesine yetiştirmesi bekleniyor.

Kamudanhaber.com’da yer alan habere göre Milli Eğitim Bakanlığının seçim sonrasında öğretmenlere güvenlik soruşturması için kararnamelerini illere göndermesi ve seçimlerden sonra yaz tatilinde göreve başlatması bekleniyor. En fazla atamanında başta İstanbul ili olmak üzere deprem bölgesine yapılması bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar