Günde bin 200 hastaya şifa oluyor

Günde bin 200 hastaya şifa oluyor
Sakarya'da 5 ay önce kapılarını açan Serdivan Devlet Hastanesi, hızla artan hasta sayılarına etkili bir şekilde yanıt veriyor.

Hastanenin acil servisinde günlük ortalama 650 hastaya hizmet sunulurken, polikliniklerle birlikte bu sayı günde bin 200'e ulaşıyor.

Sakarya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Aziz Öğütlü, hastaneyi ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Semih Songür, 15 Ağustos 2023'te hizmete giren hastanenin 5 aylık süre zarfında dahiliye, çocuk hastalıkları, genel cerrahi, kardiyoloji, göz, fizik tedavi, psikiyatri, üroloji, enfeksiyon hastalıkları gibi toplam 12 polikliniği bünyesinde barındırdığını belirtti. Songür, günlük olarak ortalama 650 acil servis ve 550 poliklinik hasta olmak üzere toplam bin 200 hastaya hizmet verdiklerini açıkladı.

Hastane bünyesindeki hizmetlerin daha da genişletileceğini ifade eden Songür, Nöroloji, Radyoloji, Göğüs Hastalıkları, Kulak Burun Boğaz polikliniklerini açma planları olduğunu söyledi. Ayrıca, 6 farklı servis ve 55 yatak kapasitesi ile hizmet verdiklerini belirten Songür, günde 150 hastaya fizik tedavi uygulandığını ve önümüzdeki ay Endoskopi Ünitesi'ni hizmete açmayı planladıklarını dile getirdi.

Sakarya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Aziz Öğütlü ise Serdivan Devlet Hastanesi'nin şehre kazandırılmasının önemine vurgu yaparak, "Siyasi iradenin ve şehrimizin yöneticilerinin desteğiyle yeni bir hastanemiz oldu. Bugün hizmet talebine baktığımızda alınan kararın yerinde olduğunu görüyoruz. Şüphesiz ki Serdivan Devlet Hastanesi zamanla daha da gelişecektir" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar