Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti

Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti
Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti

15-12-23-01gun-page-0001-001.jpg

‘EMEKLİLERİN HAKLI OLAN İSYANINA KULAK VERSİNLER’

Emeklilerin yaşadıkları sorunlara değinen Trabzon Emekliler Derneği Başkanı Burhan Bayraktar, “168 bin 800 emeklinin yaşadığı bu kentin sesine, emeklilerin sesine ve isyanına kulak verin” dedi

Türkiye’de başta düşük maaş olmak üzere birçok sorunla boğuşan emekliler sorunlarına çözüm bulunmasını istiyor Trabzon Emekliler Derneği Başkanı Burhan Bayraktar, " Şu anda açlık sınırı 14 bin 25 lira, asgari ücret 11 bin 402 lira olmuş ama emekli bu rakamların altında aldığı ücretle yaşa[1]makta. Bu zulmü hak etmeyen emekliler, yapılan haksızlığa sesini çıkartacaktır " dedi. Trabzon Emekliler Derneği Başkanı Burhan Bayraktar, emekli maaşlarıyla ilgili açıklama yaptı. Bayraktar, şunları söyledi: "Toplam işçi, memur, Bağ-Kur, dul ve yetimleri asgari ücretin ve açlık sınırın altında Trabzon’da 86 bin 500 kişi yaşamaktadır. Trabzon’da Türkiye’nin TEFE-TÜFE’de en pahalı kenti olduğundan ötürü de ayrıca emeklilerin bir zulüm şekline dönüşen hayat pahalılığıyla mücadele etmektedir.

DEVLETİN AYNADAKİ RESMİ

Emeklinin en güzel yaşaması gerektiği bu aşamada asgari ücretin altında ve açlık sınırının altında maaş olmaz. Hiçbir dönem, askeri yönetimler de dâhil, emekliler açlık sınırının ve asgari ücretin altında emekli maaş almamıştır. Bu emeklinin üzerine bir zulme dönüşmüş[1]tür. Bundan önce çalışan ve çiftçilik yapan ziraat odası üyelerine verilen sadaka niyetinde 5 bin liralık ikramiye Trabzon’da yaşayan yüzde 70 emekliden esirgenmiş. Şu anda dövizin de yükselmesi temel gıdanın da artışından ötürü bu kuşa dönmüş olan ikramiye büyük ihtimalle yeni yıla dönüşecektir bu da emekliye yapılan zulümlerden bir tanesidir” dedi. Emekliye bu şekilde ayrım yapmak ülkemize yakışmıyor diyen Bayraktar, “Emekli devletin aynadaki resmidir. Bu resim itibarıyla emekliye yapılan bu zulüm kabul edilemez. Maruz kaldığı haksızlığa karşı sesini çıkaracaktır. Yeni yılda yapılabilecek artışlar hiçbir emeklimizin asgari ücret ve açlık sınırının altında mümkünse yoksulluk sınırının altında kalmaması temel dileğimizdir.

Güzel ülkemize olan saygımızdan ötürü ve yaşımızdan ötürü susuyoruz ama bu bizim uygun gördüğümüz veya layık olduğumuz bir ücret asla değildir ve asla da kabul etmiyoruz. Şu anda açlık sınırı 14 bin 25 lira olmuş, asgari ücret 11 bin 402 lira olmuş ama 11 bin 402 liranın altında ve açlık sınırının altında Trabzon’da 86 bin 500 emekli yaşamaktadır. Bu ülkeye hizmet eden sayın vekillerimize özellikle Trabzon’dan sesleniyorum; sayın vekillerimiz bu olağanüstü olumsuzluk karşısında Meclis'te sesimiz olmalarını istiyoruz fakat sustuklarını da özellikle teyit ediyoruz. 1 yıldır bunu da anlatmaya çalışıyoruz. Şu anda 168 bin 800 emeklinin yaşadığı bu kentin sesine, emeklilerin sesine ve isyanına kulak versinler. Bir bakıversinler tekrar gelecekleri ve dönecekleri bu emeklinin kendisidir. Emekliden destek alacaklardır. Emekliye hiçbir şey vermek için çaba sarf etmeyenler emekliden bir katkı beklemesinler istiyoruz. Onun için açlık sınırının ve asgari ücretin altında asla emekli maaşı bırakılmamalıdır. Yaşadığımız dün[1]yaya yakışmadığı gibi ülkemize hiç yakışmıyor. Emekli ömrünün bu son aşamasında bu zulme karşı sesini çıkartacaktır, sessiz kalmayacaktır."

Gazetemizin birinci sayfasını okumak için tıklayınız...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar