Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti

Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti
Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti

18-01-24-01gun-page-0001-001.jpg

‘EMEKLİYİ VİCDANSIZCA ALAYA ALDILAR, AÇLIĞA MAHKÛM ETTİLER’

AKP'nin uzun süredir beklenen yüzde 5 ek zam açıklamasına CHP'den sert tepki geldi. CHP'li yetkililer, yapılan zamın yetersiz olduğunu belirterek, " Dağ, fare doğurdu; emeklilere karşı acımasız bir alayda bulundular. Bu durum, emeklileri açlığa, sefalete ve yoksulluğa mahkum etmenin ötesinde bir vicdansızlık örneğidir." dedi.

Emeklilere uygulanan yüzde 5'lik ek maaş zammı, geniş bir kesimden büyük tepki alıyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "2024'ü Emekliler Yılı ilan etmesi" açıklamasını şiddetle eleştirerek, "Bu, alayın ötesinde bir ifadedir. Tarihte görülen en geniş kapsamlı alay girişimlerinden biriyle karşı karşıyayız." şeklindeki ifade, CHP Niğde Milletvekili Fethi Gürer tarafından yapılan "En düşük emekli aylığı asgari ücret seviyesine çıkarılmalıdır. Emekliler açlığa ve yoksulluğa mahkum edilmiştir.." ifadelerini kullandı.

Gürer, yaptığı açıklamada, " Emekliler, umutlarını boşa çıkaran büyük bir hayal kırıklığı içindeler. Yapılan yüzde 5'lik zam, emeklilerin temel ihtiyaçlarını karşılamaktan uzak bir düzeydedir. En düşük emekli maaşı 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarıldı, ancak bu miktar hâlâ açlık sınırının ve yoksulluk sınırının altında kalmaktadır. Bu koşullarda emeklilerin nasıl geçim sağlayacaklarına dair düşünce bile yapılmadan, bu açıklamalar yapılmaktadır.” şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarını sert bir dille eleştirerek, "En düşük emekli aylığı kesinlikle asgari ücret seviyesine yükseltilmelidir. Emeklilere bir ev kirası etmeyen aylık miktarının, sadece bu kadarla yetinmelerine dair yapılan düşük zam yetmezmiş gibi, bir de vicdansızca alay ediliyor." dedi. Taşcıer, AKP'nin emeklilere yönelik aylık artış açıklamalarını, 16 milyon emeklinin sefaletinin süreceğinin ilanı olarak değerlendirdi ve emeklilik sisteminin tepeden tırnağa yeniden kurgulanması gerektiğini belirtti.

Gazetemizin birinci sayfasını okumak için tıklayınız...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar