İnce'den seçim gecesi açıklaması: Suskunluklarını anlamadım

İnce'den seçim gecesi açıklaması: Suskunluklarını anlamadım
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce 2018 seçimleri hakkında açıklama yaptı. İnce, "Adamı kazandırdınız ilk kez ben salladım" dedi.

2018 yılında yapılan genel seçimlerde CHP tarafından cumhurbaşkanlığına aday gösterilen Muharrem İnce basın toplantısında seçim güvenliği, seçim süreci ve "adam kazandı" sürecine dair açıklamalarda bulundu. 

24 Haziran''daki seçime dair eleştirilen İnce, "Adam 2018’de Muharrem İnce tarafından ilk kez sallandı. Adam kazandı değil sallandı. 20 seçim kaybetmişler ‘Adam kazandı’ lafını bana bıraktırıyorlar. Hadi oradan. Adamı kazandırdınız ilk kez ben salladım" açıklamasını yaptı. Seçimin olduğu gece CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, dönemin CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan ve Hasan Akgün ile birlikte olduğunu söyledi. 

YANARDAĞ: KADER GÜNÜNDE ÇIKMAYANLAR BUGÜN MASAL ANLATIYOR

Muharrem İnce Merdan Yanardağ''ın Twitter''daki, "Kader gününde halkın önüne çıkamayanlar bugün masal anlatıyor. Genel merkez destek olmamış da, veriler gelmemiş de.. Bırak palavrayı! Milleti neden yüz üstü bıraktın? Sen niye çıkmadın? Ogün iktidara meydan okusan, bugün liderdin. Ama 4 yıl sonra artistlik yapma. Harbi ol!" ifadelerine de yanıt verdi.

İNCE: ÇAĞIRIN, KONUŞALIM

İnce, "Ben bu kadar anlattım inanmıyorsunuz. Bu arkadaşlarla beni kanalına çıkar Merdan. Merdane gibi dönme. Seçim gecesi neredeymişim açıklayalım. Sen bunu yapamazsın. Patronun parayı keser. Merdan bunu yapamaz, diğer haber kanalları onu da çağrısın, CHP vekillerini de beni de çağırın, seçim gecesini konuşalım. İftira atmaktan vazgeçin insanlara. Hodri meydan. Bu arkadaşlarla birlikte çıkmak istiyorum. Suskunluklarını anlamış değilim. Tanju Özcan, yüzde 99 İnce''nin anlattıkları doğrudur dedi. Tele1, HalkTv, CNN, Fox... Kim istiyorsa, günün 24 saati... Benim çözümüm bu. Bir daha da iftira atma, yiyorsa çağıracaksın konuşturacaksın" açıklamasını yaptı.

"SENİN İKTİDAR MEDYASINDAN NE FARKIN VAR?"

Gazeteciliğin temelinde cevap hakkına saygı duymak olduğunu ifade eden İnce, "O kanalı nasıl kurduğunu da biliyorum, sen maaşlı bir adamsın. Sormayacağım bunları, belediyelerden aldığın paraları da sormayacağım. Bana soru soruyor, ben derdimi anlatamıyorum. Böyle gazetecilik olur mu! Senin iktidar medyasından ne farkın var?" diye konuştu. 

"ADAM KAZANDI" AÇIKLAMASI

Gazeteci İsmail Küçükkaya''ya seçim akşamı gönderdiği mesaja da değinen İnce, "Adam 20 yıldır kaybediyordu sanki! Adam 2018''de İnce tarafından ilk kez sallandı. 20 seçim kaybetmişler, adam kazandı lafını bana bıraktırıyorlar, ilk kez ben salladım” dedi. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar