Gül yağı bakterilerle savaşacak

Gül yağı bakterilerle savaşacak
Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı'ndan Doç. Dr. Sadettin Demirel'in liderliğinde yürütülen bir araştırma, gül yağı içeren özel bir formülasyonun bazı enfeksiyonlara neden olan bakterilere karşı etkili olduğunu ortaya koydu.

Doç. Dr. Demirel'in geliştirdiği formül, Escherichia coli, Bacillus subtilis ve Staphylococcus aureus gibi bakteriler üzerinde antimikrobiyal etki gösteriyor. Bu buluş, gül yağının mikroplarla savaşmada kullanılması ve bu amaçla özel formülasyonların üretilmesi üzerine odaklanıyor.

Geliştirilen bu formülasyon, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Patent Tescil Belgesi ile onaylandı. Doç. Dr. Demirel, bu süreçteki katkılarından dolayı BUÜ Teknoloji Transfer Ofisi'ne teşekkür ederken, patentin ticarileştirilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Bu yeni buluşun insan ve çevre sağlığı üzerinde olumlu etkileri olması bekleniyor. Gül yağı formülasyonunun, antibiyotik kullanımını azaltarak antibiyotiklere dirençli bakteri türlerinin gelişimini engellemesi öngörülüyor. Ayrıca, ağız ve diş sağlığı ürünlerinde kullanılabilecek olan bu formülasyonun, kötü ağız kokularını önlemeye ve ağız sağlığını korumaya yardımcı olabileceği düşünülüyor.

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Doç. Dr. Demirel'i bu önemli buluşuyla tebrik ederek, nitelikli akademik çalışmaların devamını diledi. Yılmaz, BUÜ'nün araştırma üniversitesi vizyonuna katkı sağlayan bu tür başarıların önemine vurgu yaptı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar