Şekerden daha zararlı olan 5 yiyecek! Büyük risk oluşturuyor…

Şekerden daha zararlı olan 5 yiyecek! Büyük risk oluşturuyor…
Sağlıklı olduğunu düşündüğünüz bazı yiyeceklerin aslında hayatınızı olumsuz yönde etkilediğini biliyor muydunuz? Uzmanlar bu yiyeceklerin çeşitli hastalıklara yol açtığını söyleyerek uyarıda bulunuyor. Şekerden çok daha zararlı olan bu yiyecekleri tüketmeden önce tekrar düşünün.

Her ne kadar lezzetli ve tatlı olarak görünseler de aslında vücuda zarardan başka bir şey vermiyor. Yapılan araştırmalara göre şeker, sağlık için en tehlikeli gıdaların arasında yer alıyor. Şeker insan sağlığı için büyük tehlike saçıyor.

Fazla şeker tüketimi diyabet, yüksek tansiyon ve ölümcül kalp hastalığı risklerini arttırıyor. Şeker tüketimini azaltmak isteyenler için önerilen birçok besinin şekerden çok daha fazla zararlı olduğu ise ortaya çıktı. İşte insan vücudu için risk oluşturan o yiyecekler…

 

KURU MEYVE

Kurutulmuş meyve aslında şeker oranı yüksek olduğu için çeşitli sağlık sorunlarına neden olabilir. Sağlığınız için kuru meyveye yemek yerine elma, muz, kuru üzüm gibi tatlı ve lezzetli tadı olan bütün meyveleri tercih etmelisiniz.

GRANOLA

Sağlıklı bir seçenek olarak pazarlanan bir tahıl türüdür. Granolalar, aslında çok fazla şeker ve sağlıksız yağlar içerir. Bu nedenle etiketleri okumak ve şekeri daha düşük olan, aynı zamanda tam tahıllar ve sağlıklı yağlarla yapılan granolayı tercih etmek önemlidir.

 

Ekran görüntüsü 2023-01-19 085536

ENERJİ BARLARI

Enerji çubukları da genellikle sağlıklı ve uygun bir atıştırmalık olarak görülse de değil. Tam tahıllardan yapılan ve daha düşük şeker içeriğine sahip enerji çubuklarını seçmek önemlidir.

TAHIL ÇUBUKLARI

Tahıllar, çok fazla şeker içerdikleri için zayıf bir besin kaynağıdır. Tam tahıllı tahıllar beslenme için mutlaka zararlı olmasa da, bar tahıllarından kaçınmak en iyisidir. Bunun nedeni, tahıl çubuklarının vaat edilen liften daha fazla şeker içermesidir.

DONDURULMUŞ YOĞURT

Sağlıklı bir tatlı yemek istiyorsanız doğru seçim olarak dondurulmuş yoğurdu tercih etmemelisiniz. Bu yiyeceklerde her porsiyonda bulunan yüksek miktarda şeker ve yağ bulunur.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar