Yüz binlerce mahkum ailesine müjde! Kapsamlı af geliyor

Yüz binlerce mahkum ailesine müjde! Kapsamlı af geliyor
Mayıs ayında yapılması planlanan genel seçimlerden önce kapsamlı bir af çıkması bekleniyor. Detaylar haberimizde...

Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisi nedeniyle açık cezaevinde kalan yüz binlerce mahkum izne çıkarılmıştı. Daha sonra alınan karar ile mahkumların izni 31 Temmuz 2023 tarihine kadar uzatıldı. Şimdi ise izne çıkarılan mahkumların tamamının bir defaya mahsus olmak üzere tahliye edilmesi bekleniyor. 

ERKENDEN TAHLİYE EDİLECEKLER

Habertürk Yazarı Yasemin Güneri, söz konusu infaz yasası hakkında bilinmeyenleri yanıtladı. Güneri, yapılacak düzenlemenin esası itibarıyla genel affı ifade etmediğini belirterek, "Pandemi nedeniyle açık cezaevlerindeki yaklaşık 120 bin mahkumun izne gönderildi ve İzin süresi pandemiden sonra da 31 Temmuz 2023''e kadar uzatıldı. Yapılacak infaz düzenlemesi ile bir kereye mahsus olmak üzere izne gönderilen mahkumlar erkenden tahliye edilecek ve yeniden cezaevine dönmelerine geri kalmayacak. Böylelikle izindeki yaklaşık 120 bin mahkum kısmi bir aftan yararlanmış olacak" ifadelerini kullandı.

Üç yılı aşkın bir zamandır açık cezaevinde kalan mahkumların izinde olmasını göz önünde bulunduran yetkililer, bir defaya mahsus “infaz iyileştirmesi” yapılmasını masaya yatırdı.

TEKRAR CEZAEVİNE ALMAK SORUN YARATABİLİR

Şu anda izinde olan 120 bin mahkumu tekrar cezaevine almanın sorun olabileceğini düşünen yetkililer, açık cezaevinden izne giden mahkumların büyük bir bölümünün yeniden işini ve düzenini kurduğunu düşünüyor. Açık cezaevine yeniden dönüp ceza çekmek, kendi isteği dışında izne gönderilenlerin kurulu düzenini bozacak. İzne gitmeyi de kendisi talep etmediği için ve zorunluluktan gittiği için yeniden cezaevine dönmek istemeyen mahkumların “firar” etmesine neden olacak.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar