EYT'de son bir gün kala flaş gelişme: Gözler Meclis'e çevrildi!

EYT'de son bir gün kala flaş gelişme: Gözler Meclis'e çevrildi!
Milyonlarca kişinin beklediği, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesine ilişkin gözler, Salı gününe çevrildi. Bu hafta yasalaşması beklenilen düzenleme ile birlikte vatandaşların maaş heyecanı da son bulacak. Peki, EYT'liler emeklilik başvurularını nasıl yapacak? Süreç nasıl işleyecek? İşte tüm detaylar...

Milyonlarca emekli adayının sabırsızlıkla bekleyip yakından takip ettiği, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinde sona gelindi. Bu hafta Salı günü söz konusu teklif kanunu meclise sunulacak. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu''nda görüşülüp hızla yasalaştırılacak.

Muhalefet partileri de sıcak baktığı için teklifin hızlı bir şekilde görüşülüp yasalaşması bekleniyor. Teklif yasalaştıktan sonra gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''a çevrilecek. Erdoğan, yasayı imzalayıp Resmi Gazete''de yayınlandıktan sonra emeklilik başvuruları başlayacak.

ŞUBAT''TA TAMAMLANMASI BEKLENİYOR
Şubat''ın ikinci yarısında bu sürecin tamamlanması ve vatandaşların başvuru yapmaları bekleniyor. Koşulları yerine getirenler, süre sınırı olmaksızın, SGK ve e-Devlet''ten başvuru yapabilecek.

EYT''LİLERİN İLK AYLIĞINI ME ZAMAN ALACAK?
Sabah''ta yer alan habere göre; normal koşullarda iki hafta içinde emeklilik işlemleri tamamlanıyor. Ancak büyük bir yığılma olacağı için süreç uzayabilecek.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk maaşların şubat ayı sonunda ya da mart ayında hesaplara yatırılacağını açıklamıştı.

2.2 MİLİYON KİŞİYE HEMEN EMEKLİ OLMA HAKKI DOĞACAK
EYT''nin etki analizine göre 8 Eylül 1999 ve bu tarihten önce sigortaları başlayan 2.2 milyon kişi hemen emekli olma hakkını kazanacak.
Bu kişilerin 1.7 milyonu SSK, 89 bini Bağ-Kur, 496 bini Emekli Sandığı kapsamında yer alıyor.
İlerleyen yıllarda düzenlemeden yararlanıp emekli olacakların toplam sayısı ise 4.8 milyonu bulacak.
Düzenlemenin Hazine''ye toplam maliyeti ise 255 milyar lira olarak hesaplanıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar