Son dakika... SGK'dan EYT'liye zam açıklaması geldi: İşte gerçek rakam

Son dakika... SGK'dan EYT'liye zam açıklaması geldi: İşte gerçek rakam
Milyonlarca vatandaşın hayalini kurduğu emeklilik hayatı, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi teklif kanunu kabul edilerek, salı günü meclise taşınacak. Yasalaşması beklenilen düzenlemeye ilişkin, vatandaşlar bir yandan emekli maaşlarına gelecek olan zammın ne kadar olacağını merak etmekte. İşte detaylar...

Milyonlarca emekli adayı vatandaşın, emekli aylıklarına yapılacak olan zammı merak ediyor. Sosyal Sigorta Kurumu''nun (SGK) internet sayfasında, emekli aylığı robotundan hesaplamalar yapan vatandaşlara bir açıklama da SGK''dan geldi. 

MAAŞLARA ZAM İDDİALARINA YÖNELİK SGK’DAN YANIT
EYT’lilerin en çok merak ettiği konulardan biri olan emekli aylıkları ne kadar olacağı. Bilindiği üzere SGK’nin emekli aylığı rabotundan maaş hesabı yapan milyonlar, artış oranının yüzde 17 civarında kalması nedeniyle hata olup olmadığını merak ederken açıklama gelmişti.

SGK, emeklilere yüzde 30 oranından daha düşük zam yapıldığına ilişkin iddialar üzerine, EYT’liler için farklı hesap yapılmayacağı, 5.500 liranın altında maaş olmayacağı belirtilmişti. Ancak AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir EYT’lilerin emekli maaşına ilişkin en net rakamı açıkladı.

ORTALAMA AYLIK TUTAR...
AKP Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, EYT konusunda aylık bağlama oranlarıyla ilgili, "Ortalama aylık tutarı; SSK''dan emekli olacaklar için 7 bin 797 lira. Bağ-Kur''dan emekli olacaklar için 5 bin 811 lira. Emekli Sandığı''ndan emekli olacaklar 12 bin 389 lira. Bunların ortalaması 8 bin 733 lira." bilgisini verdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar