Gözaltına alınan Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç'ten açıklama

Gözaltına alınan Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç'ten açıklama
Türkiye Boks Federasyonu'nda önemli bir gelişme yaşandı. Federasyon Başkanı Eyüp Gözgeç, gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Türkiye Boks Federasyonu'nda sarsıcı olaylar birbirini izlemeye devam ediyor. Bu kez, Federasyon Başkanı Eyüp Gözgeç'in adı yine skandal bir durumla anıldı.

Antalya'da kaldığı otelde arama kararı nedeniyle gözaltına alınan Eyüp Gözgeç, "İmar Kirliliğine neden olma" ve "Taahhüdü İhlal" suçlarından arandığı için Antalya Polisi tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan Gözgeç, ifadesine başvurulduktan sonra serbest bırakıldı.

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç'in yaşadığı bu olayın ardından Antalya'dan ayrılarak Ankara'ya gittiği ve konuyla ilgili bir açıklama yapması bekleniyor.

İNEĞİNİ SATMAK ZORUNDA KALAN SPORCUYA GIDA YARDIMI KARARI

İlginç olaylardan bir diğeri ise geçtiğimiz günlerde Trabzon'da yaşandı. Türkiye Boks Federasyonu'nun bütçe ayırmadığı iddiasıyla babasının sattığı ineğin parasıyla masraflarını karşılayan Oğuzhan Türk, Bulgaristan'da katıldığı Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda Avrupa 3'üncüsü oldu. Sporcunun başarısının ardından Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, kendisine 5 bin TL gıda yardımında bulundu.

Türkiye Boks Federasyonu'nda yaşanan olumsuzluklar sonucunda 3 As Başkan istifa etti. As Başkanlar Yavuz Can, Pınar Koçinoğlu ve Recep Çınar, federasyon içindeki gelişmeler nedeniyle görevlerinden ayrıldılar. Özellikle Federasyon Başkanı Eyüp Gözgeç'in sosyal medyada paylaştığı, "21-30 Temmuz 2023 tarihleri arasında düzenlenen Yıldızlar Avrupa Şampiyonasına KENDİ İMKANLARI ile katılan ve dereceye giren sporcularımıza Türkiye Boks Federasyonu Yönetim Kurulu tarafından birinciye 10.000 TL, ikinciye 7.500 TL ve üçüncüye ise 5.000 TL gıda ve malzeme yardımı verilmesi kararı alınmıştır" açıklamasının ardından istifa kararı aldıkları tahmin ediliyor.

Türkiye Boks Federasyonu, geçtiğimiz ay içinde büyük bir teftiş sürecinden geçmiş olmasına rağmen, Federasyon Başkanı Eyüp Gözgeç'in bu teftiş konusundan rahatsız olduğu ve bu rahatsızlık nedeniyle istifaların yaşandığı iddia ediliyor.

EYÜP GÖZGEÇ'TEN YANIT GELDİ

Öte yandan Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, konu ile ilgili açıklama yaptı.

Gözgeç yaptığı açıklamada, ''Bursa Cumhuriyet Savcılığınca yürütülen bir soruşturma kapsamında, tarafı olmadığım bir olaya ilişkin olarak bilgisine başvurulan tanık sıfatı ile ifade vermiştim.

Aynı soruşturma kapsamında ek ifademe başvurulması gerekçesi ile yeniden ifade vermek üzere davet edildim.

Ne var ki; Boks Federasyonunun yoğun şekilde devam eden yurt içi ve yurt dışı spor organizasyonları nedeniyle devamlı suretle seyahat ettiğimden ek ifademi verememiştim.

21/12/2023 tarihinde yine Boks Federasyonumuzu temsil etmek üzere gittiğim Antalya’da gerçekleştirilen bir spor organizasyonu sonrasında, kaldığım otele giriş yaptıktan sonra kolluk güçlerince yukarıda açıkladığım konuya ilişkin olarak ikametimin bulunduğu Ankara’da ifade vermem gerektiği konusunda bilgilendirildim.

22/12/2023 tarihinde havayolu ile Antalya dan Ankara’ya gelerek Ankara Adliyesinde segbis sistemi üzerinden soruşturma Savcısına ifademi verdim. İfademin vermemden hemen sonra Samsunda devam eden Türkiye Şampiyonasına katılmak üzere karayolu ile hareket ettim.

Yaşanan tüm olaylar bu çerçevede gerçekleşmiş olup, bazı haber ajanslarına yansıdığı şekilde tarafımı doğrudan ilgilendiren hiçbir konu yada suça konusu eylem bulunmamaktadır.

KAMUOYUNA SAYGI İLE BİLDİRİRİM.

TÜRKİYE BOKS FEDERASYONU BAŞKANI

Eyüp GÖZGEÇ'' ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar