Gözaltına alınan Boğaziçili öğrenciler hakkında flaş gelişme

Gözaltına alınan Boğaziçili öğrenciler hakkında flaş gelişme
Gözaltında olan 51 Boğaziçi Üniversitesi öğrencisinden 30’u tutukluma talebiyle mahkemeye sevk edildi. 12’si ev hapsi, 9’u ise adli kontrol ile serbest kaldı.

Gözaltına alınan öğrenciler hakkında flaş gelişme

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan kararıyla Boğaziçi Üniversitesi'ne atanan rektör Melih Bulu'ya karşı yapılan eylemlerde 51 öğrenci gözaltına alınmış, sağlık kontrollerinin ardından adliyeye sevk edilmişti. Gözaltında olan 51 Boğaziçi Üniversitesi öğrencisinden 30’u tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. 12’si ev hapsi, 9’u ise adli kontrol ile serbest kaldı.
 
CHP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, Boğaziçili öğrencilere yönelik karara ilişkin henüz resmi bir evrakın gelmediğini söyledi: 

"Hala evrak gelmedi ama bir memurun bildirdiğine göre 51 öğrenciden 30’u tutukluma talebiyle sevk edildi. 12’si ev hapsi 9’u ise adli kontrol. Bu doğruysa baştan aşağı siyasi bir rezalettir. Bu talebin sahibi de dünden beri olmadık yalanlarla bu öğrencileri hedefe oturtanlardır!"
sera-kadigil.png
BAŞSAVCILIK AÇIKLAMASI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, Boğaziçi Üniversitesi kampüsü ve çevresinde 1 Şubat'ta gerçekleştirilen yasa dışı gösterilerde rektörlük binasını kuşatan ve rektörlük çalışanlarının dışarı çıkmasını engellediği için 51 kişinin "kişi hürriyetini yoksun kılma, kamu malına zarar verme ve 2911 sayılı Kanun'a muhalefet etmek" suçlarından gözaltına alındığı belirtildi.

Açıklamada, maddi gerçeğin ortaya çıkarılmasına yönelik tüm soruşturma işlemlerinin titizlikle yürütüldüğü vurgulandı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar