İzmir’de 'Boğaziçi' eyleminde CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat darp edildi

İzmir’de 'Boğaziçi' eyleminde CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat darp edildi
İzmir'de Boğaziçi Üniversitesi protestolarına destek verenlere polis sert müdahalede bulundu. Polisin sert müdahalesine itiraz eden CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, "Polisin düşmanca saldırısına maruz kaldık. Bilerek vücudumun çeşitli yerlerine vurduklarını, tırmaladıklarını gördüm" dedi.

İzmir'de, Boğaziçi öğrencileri ile dayanışma eylemine polis çok sert müdahale etti. Çok sayıda kişinin darp edilerek gözaltına alındığı belirtildi. O esnada gençlere destek amacıyla orada bulunan CHP'li Mahir Polat darp edilirken, beraberindeki partililerin de müdahaleden etkilendiği aktarıldı.

"BİLEREK VÜCUDUMUN ÇEŞİTLİ YERLERİNE VURDULAR"

Cumhuriyet'ten Bilal Çelik'e konuşan Polat, "Açıklama esnasında polis saldırısı başladı. Gençlerimizi yerlerde sürükleyerek, tekmeleyerek gözaltına almaya kalktıklarında 'Yapmayın, bu meşru bir haktır' diye yanlarına durmaya çalıştığımızda, vekil olduğumu söylemem rağmen polisin düşmanca saldırısına maruz kaldık. Kafamızdan aşağıya sıvı, yeni tip bir gaz fışkırttılar. Bildiğiniz hedef gözeterek boca edildi. Bilerek vücudumun çeşitli yerlerine vurduklarını, tırmaladıklarını gördüm" dedi.

Yetkililerle görüştüğünde, “Burası slogan atılacak yer değil", “Ne işleri var onların burada” gibi yaklaşımlarla karşılaştığını ifade eden CHP’li Polat, “Bildiğiniz bilinçli bir şekilde gençleri darp etmekle, orada insanların belini kırmaya yönelik bir çalışma var. Anladığım kadarıyla sadece İzmir ölçeğinde değil bu. Gördüğüm kadarıyla Türkiye'nin her yerinde barışçıl gösteri yapmak isteyen herkese bu tarz düşmanca bir tavır içindeler. Ülkemiz ve demokrasimizin geldiği yer açısından çok endişelendirici bir noktadayız” dedi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar