Gören Kapadokya sanıyor! İşte yıllardır gizli kalmış cennet! Bu ilçede yaşayanlar paraya para demeyecek!

Gören Kapadokya sanıyor! İşte yıllardır gizli kalmış cennet!  Bu ilçede yaşayanlar paraya para demeyecek!
Kapadokya’ya benzerliğiyle dikkatleri üzerine çeken gizli bölge, İstanbul’a 3 saatlik mesafede yer alıyor. İşte Kapadokya hayali kurup gidemeyenlere alternatif yeni keşif!

İstanbul'a sadece 3 saatlik mesafede bulunan Simav Peri Bacaları, Kapadokya'ya gidemeyenler için çekici bir alternatif olarak dikkat çekiyor.

Kütahya'nın Simav ilçesinde yer alan ve "Periler Vadisi" olarak bilinen bölge, kısa sürede doğal güzellikleriyle keşfedilmeyi bekleyen bir destinasyon haline geldi.

65d329bc2d91b599-w1200xh900.webp

GEÇEN YIL KEŞFEDİLDİ

Simav Peri Bacaları'nın bulunduğu alanda Kapadokya'daki peri bacası oluşumlarına benzeyen doğal yapılar bulunuyor. Geçen yıl keşfedilen ve turizme kazandırılmak amacıyla sit alanı ilan edilen Periler Vadisi, ziyaretçilerine eşsiz bir deneyim sunmayı vaat ediyor.

1666000.jpg

TURİSTLER İÇİN 2,6 KİLOMETRELİK YOL

Simav Orman İşletme Müdürü Enver Yıldırım, yaptığı açıklamada Yeniköy beldesi sınırları içinde yer alan Sarıyer Deresi mevkisindeki Periler Vadisi'nin doğal güzelliğine dikkat çekti. Yıldırım, vadide turistlerin rahatlıkla dolaşabilmesi için 2,6 kilometrelik bir yol yapımının tamamlandığını belirtti.

cok-fazla-bilinmeyen.jpg

TURİZME KAZANDIRILACAK

Yolun sadece turizm amaçlı değil, aynı zamanda orman ürünlerinin taşınması ve yangın durumlarında erişim sağlanması için de kullanılacağını vurgulayan Yıldırım, bölgenin doğal zenginliklerinin korunması ve turizme kazandırılması adına yapılan çalışmaların devam edeceğini ifade etti.

kapadokya-peri-bacalari.jpg

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar