Dünya Sağlık Örgütü yeni salgın için uyarıyor! Covıd-19'dan çok daha ölümcül

Dünya Sağlık Örgütü yeni salgın için uyarıyor! Covıd-19'dan çok daha ölümcül
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Ghebreyesus, "X Hastalığı" olarak adlandırılan potansiyel bir küresel salgının tehdidini vurgulayarak, dünya liderlerini acil bir küresel anlaşma için harekete geçmeye çağırdı.

Dubai'de gerçekleşen Dünya Hükümeti Zirvesi'nde konuşan Tedros, 2018'de yaptığı benzer bir uyarının ardından COVID-19'un dünya çapında yayılmasıyla haklı çıktığını belirtti. Şimdi ise "Hastalık X" olarak adlandırılan yeni bir salgının ortaya çıkma ihtimali hakkında endişelerini dile getirdi.

untitled-1-recovered-yopt-cover.webp

“İNSANLIK İÇİN KRİTİK BİR GÖREV”

Tedros, dünya genelinde hala bir salgına karşı yeterince hazırlıklı olunmadığını vurgulayarak, mayıs ayına kadar imzalanacak küresel bir anlaşmanın aciliyetini vurguladı. Bu anlaşmayı "insanlık için kritik bir görev" olarak nitelendiren Tedros, liderleri kriz öncesi dönemde alınacak önlemler konusunda uyardı.

Tedros'un uyarılarına rağmen, anlaşma konusunda uzlaşmaya varılamamasının ardında yatan nedenlerden biri uluslararası toplumun farklılıklarıydı. Daha da endişe verici olanı, Tedros'un "anlaşma hakkında sürekli yalan ve komplo teorileri" olarak adlandırdığı yaygın yanlış bilgilerin dolaşmasıydı.

Bu yanlış bilgilerin başında, anlaşmanın DSÖ'ye egemenlik devri anlamına geldiği ve uluslara aşı zorunluluğu getirme yetkisi vereceği iddiaları geliyordu. Tedros, bu iddiaları "tehlikeli" olarak nitelendirirken, insanların anlaşmayı kendileri okumaya çağırdı.

COVID-19'DAN ÇOK DAHA ÖLÜMCÜL

"Hastalık X" olarak adlandırılan bu potansiyel tehdit, DSÖ'nün kısa patojenler listesine eklenmiş durumda. Bilim insanları, bu olası virüsün COVID-19'dan çok daha ölümcül olabileceği uyarısında bulunuyor.

DSÖ, dünya liderlerini bu potansiyel tehdide karşı birleşik bir şekilde hareket etmeye ve küresel sağlık güvenliğini sağlamak için gerekli adımları atmaya çağırıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar