Google'dan benzersiz yenilik! Yapay zeka ile sizin yerinize cevap verecek

Google'dan benzersiz yenilik! Yapay zeka ile sizin yerinize cevap verecek
Google klavye uygulaması Gboard, yapay zeka desteğiyle ile birlikte müthiş yeni özellikler sunmaya hazırlanıyor.

Shiftdelete’de yer alan habere göre, Google’ın Android için varsayılan klavyesi Gboard, yapay zeka tabanlı yeni özellikler alıyor.

Gelecek olan yeni özelliklerde yapay zeka ile düzeltme desteği, yapay zekalı emojiler, el yazısı desteği ve daha fazlası yer alıyor.

İlk olarak Google, üretken yapay zeka ile cümlelerdeki dil bilgisi hatalarınızı düzeltecek. Ayrıca tonlama önerisi vererek, bir cümleyi profesyonel veya rahat tonda yazmanıza yardımcı olacak.

GBOARD SİZİN İÇİN EMOJİ ÜRETECEK

Öte yandan “Emogen” isimli yeni bir emoji üretme aracı alıyor. Araç sayesinde yazı olarak belirttiğiniz ifadeler yapay zeka ile emoji haline dönüştürülecek.

Dikkat çeken bir diğer özellik ise kullanıcıların metinleri kalem kullanarak yazmasına olanak tanıyan el yazısı desteği oldu. Bu yenilik, cihazlara kalem ile daha fazla işlev sağlayacak. Örneğin kelimelerin üzerini çizebilecek, seçmek için kelimeleri daire içine alabilecek ve ayrıca boş satırları silebileceksiniz.

Klavye ayrıca sesli yazma etkinleştirildiğinde kendini küçültecek. Böylece kullanıcıların ekran alanından kazanmasını sağlayacak.

Google, yapay zeka özellikleriyle yapılan metin etkileşimlerinin, 60 gün boyunca sunucularında kayıtlı kalacağını ifade etti. Ancak bu özelliklerin beta sürümünde sunulduğunu ve henüz tüm kullanıcılar için açılmadığını belirtmek gerekiyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar