ATM'den para çekenler dikkat! Kimse bu değişikliği fark etmedi, yeni dönem başladı

ATM'den para çekenler dikkat! Kimse bu değişikliği fark etmedi, yeni dönem başladı
Milyonlarca insanın kullandığı bankamatiklerle ilgili değişikliği Ziraat Bankası eski genel müdür yardımcısı Şenol Babuşçu duyurdu. İşte ayrıntılar...

Para basımının çoğalmasıyla birlikte son aylarda bankamatiklerden yeni üretilen paralar da çekilmeye başlandı. Ziraat Bankası eski genel müdür yardımcısı Şenol Babuşçu, milyonlarca vatandaşın fark etmediği bir detayı sosyal medya hesabından duyurdu.

Şenol Babuşçu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Banka ATM kasalarında para konmak üzere 5 bölüm bulunmaktadır. Her bölüme bir çeşit banknot konulmaktadır. 10,20,50,100,200 TL banknotlar her bölüme ayrı ayrı yerleştirilmektedir. Son zamanlarda bazı bankalar 10 TL banknotların yerine de 200 TL banknotlar koymakta. Çünkü başka türlü para yetiştirememekte.

enol.jpg

Gün içerisinde ATM'lerden para çeken kişilerin dikkat etmesi gereken detaylar tek tek duyuruldu. Bilindiği üzere milyonlarca kişi günlük ihtiyaçlarını karşılamak üzere bankaların ATM'lerine giderek para çekme işlemi gerçekleştiriyor. Ancak bazı durumlarda dolandırıcıların tuzağına düşebiliyor. Bu tuzaklar arasında kart şifresi tuşlama ve kart sıkışması gibi durumlar yer alıyor. Bankalar müşterilerin bu tuzaklara düşmemesi için çeşitli uyarılarda bulundu.

KARTINIZ SIKIŞIRSA

Kartınız sıkışırsa panik yapmayın. ATM cihazının üzerindeki telefon numarasını arayarak yardım isteyebilir.

KART ŞİFRENİZİ GİRERKEN DİKKATLİ OLUN

Kart şifrenizi girerken dikkatli olmanız çok önemlidir. ATM cihazlarının etrafında kamera olabilme ihtimaline karşı, şifrenizi tuşların üzerini kapatarak girmeniz tavsiye edilmektedir.

ÖZEL TARİHLERİ KULLANMAYIN

Doğum tarihi ve telefon numarasının şifre olarak seçilmemesi gerektiği konusuna da dikkat çekilmektedir. Şifrenizi oluştururken karmaşık rakamlar kullanmanız önerilmektedir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar