Google yanlışlıkla binlerce kişiye para gönderdi

Google yanlışlıkla binlerce kişiye para gönderdi
Google’ın ödeme hizmeti olan Pay’de çok ilginç bir hata yaşandı. Google Pay kullanıcıları, hesaplarına beklenmedik ödemeler aldıklarını bildirdi. Bazı kullanıcılar birkaç dolardan az alırken, bazıları ise 1000 dolara varan ödemeler ile karşılaştı.

Reddit ve Twitter’da paylaşım yapan müşteriler, Pay hesaplarına Google tarafından yanlış ödeme geldiğini ifade etti. Ödemelerin Google tarafından test edilen bir özellik kapsamında gönderildiği ortaya çıktı. Yaşanan hata sonrasında binlerce hesaba binlerce dolar gönderildiği öğrenildi.

Sosyal medyada yapılan açıklamalarda, bu ödemelerin “Google Pay havale deneyimi testinin” ödülü olduğu belirtildi. Kullanıcıların ifade ettiklerine göre yazılım devi Google, bu ödemeleri kendi ürün geliştiricilerine gönderecekti. Büyük yanlışlık sonucunda standart kullanıcılara da ulaştı.

Google, yanlış ödemelerin hemen ardından kullanıcılarına sorunu açıklayan bir e-posta gönderdi. Google ayrıca e-postayı göndermeden önce bazı kullanıcılarından ödemeleri iptal etmeyi başardığını söyledi.

Pay hesaplarına gönderilen parayı nakde çeviren kullanıcılardan ise para iadesi alınmayacağı aktarıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar