800 kat fazla kazandı: İşte Google CEO’sunun kazancı!

800 kat fazla kazandı: İşte Google CEO’sunun kazancı!
Teknoloji devlerinin küçülmeye gittiği dönemde Google CEO'su cirolarını kat kat artırdı.

Google CEO’su Sundar Pichai, 2022’de 226 milyon dolar kazandı. Pichaia, şirketteki ortalama bir çalışandan yaklaşık 800 kat daha fazla kazandı.

shiftdelete.net’te yer alan habere göre geçtiğimiz yılın tablosuna baktığımız zaman Google, ekonomik dar boğazın eşiğindeydi. Şirketin CEO’su “belirsiz küresel ekonomik görünüm” endişesiyle 2022’nin ikinci yarısında işe alımları durdurmuştu. Hatta kalan çalışanlara da daha sıkı çalışmaları, aksi takdirde yolların ayrılacağı yönünde baskı uygulandığı da o dönem sızan bilgiler arasında. Google, geçtiğimiz yıl iş gücünde yüzde 6’lık bir küçülmeye gitti. CEO maaşında bir değişiklik olmadan 12 bin kişinin işten çıkarıldı.

İşten çıkarma politikası sadece Google’a özgü değil. Meta, Amazon, Tesla gibi dev şirketler ekonomik belirsizliğin faturasını çalışanlarına çıkardı. Bu şirketler önemli sayıda çalışanıyla yollarını ayırırken, geriye kalan çalışanlarına da ek mesailer ekledi.

Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg, geçtiğimiz yılın ortalarında ekonomik kaygılarını “Meta’nın yakın tarihteki en kötü düşüşlerinden biri” olarak nitelendirirken üst düzey yöneticilerine “kötü performans gösteren çalışanları tespit edin” uyarısında bulunmuştu. Tesla da bazı departmanları kapatarak o bölümlerdeki iş yükünü diğer departmanlara dağıttı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar