Google muhteşem özelliğini erişime açtı: Artık anında tespit edilebilecek!

Google muhteşem özelliğini erişime açtı: Artık anında tespit edilebilecek!
Dünyanın en ünlü şirketi Google milyarlarca kullanıcısının yüzünü güldürecek özelliğini erişime açtı. İşte tüm ayrıntılar...

Google, özelliklerine ve bünyesinde geliştirdiği uygulamalarına getirdiği yeniliklerle adından söz ettirmeye devam ediyor.

Ünlü arama motoru Google, About this image adlı aracını Aramalar ve Görseller üzerinden erişime açtı.

Google, bir görselin nereden geldiğini doğrulamak için Aramalar’ı kullanmanıza olanak tanıyor.

About this image adlı araç, Google’ın yapay zeka ile üretilen görselleri ayırt edebilmesini sağlayan bir teknoloji. Bu araç, Arama ve Google Görseller sonuçlarında İngilizce dilinde kullanıma sunuldu.

g1.jpg

Webrazzi'de yer alan bilgilere göre, About this image özelliği sayesinde, görsellerin yapay zeka tarafından yaratılıp yaratılmadığı anlaşılabiliyor. Ayrıca bu özellik, görselin metadata bilgileri, Google tarafından ne zaman indekslendiği, ilk olarak hangi kaynaklarda göründüğü, online ortamda hangi platformlarda paylaşıldığı gibi detaylara ulaşmayı sağlıyor.

g2.webp

Dünyada bazı bölgelerde savaş yaşanırken, yanlış bilginin yayılması da kaçınılmaz oluyor. Google, bu yeni özelliği ile Arama ve Google Görseller’de yanlış ve yanıltıcı bilgi paylaşımını engellemeyi amaçlıyor.

g3.webp​​​​​​​

Google daha önce de Google Lens ile About this image özelliğine erişilebileceğini duyurmuştu. Ancak şirketin son paylaşımında Google Lens ile ilgili bir bilgi verilmedi. Chrome’da bir görsele sağ tıklayarak ya da Google Uygulamasında bir görseli yukarı kaydırarak bu özellikten yararlanabiliyorsunuz.

g4.jpg​​​​​​​

Google ayrıca, doğrulama işlemlerinin keşfedilmesini kolaylaştıran Fact Check Explorer aracını da geliştirdiğini duyurdu. Bu araç, görsel tabanlı doğrulama kontrolleri arasında arama yapmanızı mümkün kılıyor. Google, Fact Check Explorer için bir API yayınlayacağını söylüyor. Böylece Fact Check Explorer gazetecilerin ve doğrulama platformlarının çalışmalarına katkı sağlayabilecek.

g5.jpg​​​​​​​

Son olarak Google’ın, çevrimiçi kaynak hakkında daha fazla bilgi vermek için üretimsel arama deneyimi (Search Generative Experience - SGE) üzerine yoğunlaştığını da belirtelim. “About this result” aracı ile verilen açıklamalar, Wikipedia veya Google Bilgi Grafiği’nden bilgi alınamadığında, yapay zeka tarafından hazırlanacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar