Google cazibesini daha da artırıyor! Mesajlar uygulamasına bomba özellik

Google cazibesini daha da artırıyor! Mesajlar uygulamasına bomba özellik
Milyarlarca kullanıcısı bulunan Google, bünyesinde geliştirdiği Messages uygulamasına yeni özellikler eklemeye devam ediyor.

Dünyanın en çok kullanılan arama motoru Google, kendi platformunda geliştirdiği Messages uygulamasına yeni işlevler katmaya devam ediyor. Son olarak getirilen yeni özellikle birlikte Mesajlar uygulamasına bomba bir özellik eklendi.

Google Mesajlar uygulaması web tarayıcısında kullanılabiliyordu, ancak kullanıcıların telefonlarını açık tutmaları gerekiyordu. Uygulama açıldıktan sonra cihaz eşleştirme seçeneğinin işaretlenmesinin ardından QR kod ile eşleşme sağlanabiliyordu. Yeni özellikle birlikte bundan böyle uygulamayı tarayıcıda kullanabilmek için Google hesabıyla oturum açma seçeneği getirildi.

NASIL YAPILACAK?

Yeni özelliğin nasıl kullanıcılacağı araştırılmaya başlandı. Kullanıcılar yeni özelliği gerçekleştirebilmek için Google Mesajlar uygulamasında Google Hesap eşleştirme işleminin etkin hale getirilmesi gerekiyor.

RCS NE ANLAMA GELİYOR?

Google Mesajlar uygulaması RCS (Zengin İletişim Servisleri) desteğiyle iMessage ve Whatsapp’a alternatif olmaya çalışıyor. RCS, Google’ın da katkıda bulunduğu GSMA tarafından onaylanan evrensel bir iletişim protokolü. SMS’in yerine geçmek için tasarlanan protokol yüksek kaliteli resim, video, sesli mesaj, emoji ve sticker gibi işlevleri destekleyerek evrensel bir iletişim standardı olmayı hedefliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar