Çocuğu olanlar bu fırsatı kaçırmasın: Başvuru yapana 1300 TL yardım

Çocuğu olanlar bu fırsatı kaçırmasın: Başvuru yapana 1300 TL yardım
Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından her sene yapılan yardımlara devam edildiği belirtilerek çocuğu okula giden ailelerin başvuru yapabildiği belirtildi. Bu kapsamda Aile Bakanlığı tarafından 1.300 TL kırtasiye yardımı verileceği belirtildi.

Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından her sene yapılan kırtasiye yardımı ödemeleri, 2023-2024 eğitim öğretim yılı için de devam ediyor. Çocuğu okula giden annelerin başvuru yapabildiği bu yardım, 1300 TL olarak belirlendi.

adobestock-104938359.jpeg

ÖNCELİKLİ HEDEFLER ARASINDA YER ALIYOR

Bakanlık ve Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarına kadro ihdas edilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararnamesi Resmi Gazete’nin 19 Ekim 2023 tarihli sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal yardımlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Göktaş, çocukların eğitime erişiminin öncelikli hedefler arasında yer aldığını belirtti.

834650-stationery-pencils-notepad-magnifying-glass.jpgSYDV'LER ÜZERİNDEN BAŞVURULACAK

Bakanlık, çocukların eğitimden mahrum kalmaması için 81 ilde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) toplamda 450 milyon TL’lik ek kaynak aktardı. Bu kaynak, sosyal yardım faydalanıcısı hanelerdeki ilköğrenim ve ortaöğrenim düzeyinde örgün eğitime devam eden öğrencilerin giyim, ayakkabı, çanta, kırtasiye gibi eğitim ile ilgili temel ihtiyaçlarının karşılanması için kullanılacak.

a75ba6ae0d4b7c318f47f62ee1b6b2ea.png

Kırtasiye yardımından yararlanmak isteyenlerin bulundukları il ve ilçedeki belediyelere ve sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına bizzat başvuruda bulunmaları gerekiyor. Başvurular illerde bulunan SYDV’lere yapılabilecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar