Google Android deprem uyarı sistemi nasıl aktif edilir? İşte deprem bildirimlerini açmanın yolu!

Google Android deprem uyarı sistemi nasıl aktif edilir? İşte deprem bildirimlerini açmanın yolu!
Depremi saniyeler önce kullanıcılara bildiren deprem uyarısı sisteminin nasıl kullanılacağı merak ediliyor. İstanbul'da ve çevre illerde meydana gelen depremlerin ardından Android deprem uyarı sistemi sorgulanıyor. İşte deprem bildirimlerini açmanın yolu...

İstanbul'da meydana gelen depremin ardından deprem bildirimlerinin nasıl alınacağı merak ediliyor. Google, altyapısı ve teknolojisinden yararlanarak dünya çapındaki depremleri algılayan ve kullanıcılara uyarı gönderdiği ücretsiz bir sistem oluşturdu. Sisteme göre deprem meydana geldiğinde deprem dalgalarının sarsıntısından korunmak için zaman kazandırmak amacıyla geliştirilen Android Deprem Uyarı Sistemi kullanıcılara uyarı yolluyor.

DEPREM BİLDİRİMİ SİSTEMİ NASIL ÇALIŞIYOR?

Sistemde kullanılan yöntem ivme ölçer vasıtasıyla hizmet veriyor. Akıllı telefonlarda bulunan ivme ölçer (accelerometer), hareketi algılayabilen bir sensör olarak ifade ediliyor. Buna göre Google'ın bu sistemi, bu sensörü kullanıyor ve yeryüzünde gerçekleşen herhangi bir bölgedeki ani hareketleri algılıyor.


Kullanıcılardan gelen tüm veriler, büyük bir veritabanında toplanıyor ve eğer birçok cihaz aynı anda benzer bir hareket algılarsa, bu defa bir depremin işareti olabiliyor. Yani sistem, bu verileri hızla analiz ediyor ve ona göre bildirim yolluyor.


Eğer sistem, bir yerde bir deprem olduğunu tespit ederse, bu bölgedeki diğer kullanıcılara hızla bir uyarı bildirimi yolluyor.

ANDROİD DEPREM UYARI SİSTEMİ NASIL KULLANILIR?

Uygulama yalnızca Android cihazlar için geçerlidir. iOS cihazları için Google Deprem Uyarısı sistemi aktif değildir.

Özelliği kullanabilmek isteyenler öncelikle telefonun 'AYARLAR' menüsüne gitmeli. Daha sonra ise Konum>Gelişmiş>Deprem Uyarıları adımlarını takip etmeli ve deprem uyarı sistemini aktif hale getirmeli.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar