Gökkuşağı süslemesi önünde fotoğraf çektirmişti! Melih Gökçek'in hedef gösterdiği Emine Öğretmen görevden alındı

Gökkuşağı süslemesi önünde fotoğraf çektirmişti! Melih Gökçek'in hedef gösterdiği Emine Öğretmen görevden alındı
Sarıyer Emirgan İlkokulu'ndaki karne gününde gökkuşağı süslemesi önünde öğrencisiyle fotoğraf paylaşan öğretmen Emine Yahşi ile okulun müdürü Emine Kızıldağ Melih Gökçek'in paylaşımı sonrası görevden alındı.

GÜLSÜM ALPKIRAY / GÜNBOYU

Sarıyer Emirgan İlkokulu’nda çalışan bir öğretmen karne gününde gökkuşağı süslemeleri önünde öğrencisiyle poz verdiği fotoğrafı paylaştı. Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda o öğretmeni hedef gösterdi. Gökçek’in “Bu kadın öğretmense derhal açığa alınmalı… çocuklarımızı eşcinselliğe itenler çocuklarımızın katilleridir” mesajıyla yaptığı paylaşımdan sonra öğretmen Emine Yahşi ile okulun müdürü Emine Kızıldağ açığa alındı.

gokcekk.jpg

VELİLERDEN İMZA KAMPANYASI

Emirgan İlkokulu’ndaki veliler öğretmenin ve müdürün açığa alınmasının ardından Change.Org’da öğretmenlerinin işine geri dönmesi için imza kampanyası başlattı.

Kampanyada şu ifadeler kullanıldı: “Öğretmenimiz bir iftira yüzünden görevinden alındı! 16 Haziran’da Sarıyer Emirgan İlkokulu’nda veliler tarafından hazırlanan gökkuşağı temalı karne etkinliği sırasında, sınıfa kurulan ve önünde fotoğraflar çekilen süslemelerdeki renklerin LGBT’yi çağrıştırdığını iddia ederek sosyal medyada bir fotoğraf paylaşıldı ve fotoğraftaki öğretmen hedef gösterildi. Bunun üzerine fotoğrafta yer alan Emine Öğretmen görevden alındı. Gökkuşağı ne zaman suç oldu? Renkler ne zaman yasaklandı? Emine Öğretmen herkesin sevdiği, tanıdığı ve asla bu suçlamalarla işi olmayan bir eğitimci. Haksız yere linç edilen ve görevinden alınan Emine Öğretmen için adalet istiyoruz! Hocamızın yanındayız”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar