Göçmen karşıtı Donald Trump: Ülkemizin kanını zehirliyor

Göçmen karşıtı Donald Trump: Ülkemizin kanını zehirliyor
ABD’nin eski Başkanı Donald Trump, seçim kampanyası için düzenlenen etkinlikte, ABD'ye kaçak yollarla giren göçmenlere değinerek,' Ülkemizin kanını zehirliyorlar' dedi.

New Hampshire eyaletinde gerçekleştirilen bir seçim kampanyası etkinliğinde eski ABD Başkanı Donald Trump, yasadışı göçmenlerin ABD sınırını geçmesini, "Ülkemizin kanını zehirliyorlar" sözleriyle eleştirdi.

Trump, dün New Hampshire eyaletindeki seçim kampanyası konuşmasında göçmenlere yönelik sert bir dil kullandı. Başkanlık için adaylığını koymuş olan Trump, yeniden göreve gelmesi durumunda yasal düzenlemeler yaparak yasadışı göçü engelleyeceğini vurguladı. Trump, "Ülkemizin kanını zehirliyorlar. Dünyanın her yerinden ülkemize akın ediyorlar" ifadelerini kullandı.

Eylül ayında bir röportaj sırasında benzer ifadeleri kullanan Trump'a, İnkar ve İftiraya Karşı Birlik (ADL) Üst Yöneticisi (CEO) Jonathan Greenblatt, bu sözleri 'yabancı düşmanı, ırkçı ve aşağılayıcı' olarak nitelendirerek tepki göstermişti.

ABD Gümrük ve Sınır Koruma Dairesi'nin verilerine göre, 2020'de bin 944 kişi, 2021'de 179 bin 253 kişi yasa dışı yollarla ABD sınırına ulaşırken, 2023 mali yılının ilk 100 gününde ise 718 bin kaçak giriş tespit edilmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar