Gençler uyuşturucu ve cinsellik üzerine kendi dillerini geliştirdi!

Gençler uyuşturucu ve cinsellik üzerine kendi dillerini geliştirdi!
Sosyal medya uzmanları son zamanlarda emoji kullanımının arttığını belirterek, gençlerin uyuşturucu ve cinsellik üzerine kendi aralarında kullandıkları yeni bir emoji dilinin ortaya çıktığını açıkladı. İşte o emojiler ve anlamları…

İngiltere’de Surrey Polisi, aileleri ve öğretmenleri, Z kuşağının uyuşturucu ve cinselliğe yönelik kullandıkları yeni bir emoji dili olduğunu belirten bir uyarı yayınladı.

Sosyal medya uzmanları, gençlerin bu dil ile isteklerini dile getirmesinin belirli sebepleri olduğunu söylediler. Z kuşağı ailelerine yakalanma korkusundan isteklerini emojilerle oluşturan gizli bir dile ile belirttiklerini aktardı. Böylesi bir gizliliğin onların uyuşturucu gibi zararlı alışkanlıklara itebileceğine dikkat çekti.

Surrey Polisi, ailelerin ve öğretmenlerin emojilere ilişkin farkındalığını arttırmak için gençler arasında sık sık kullanılan emojilerin anlamlarını ifade eden bir görsel yayımladı.

Gençlerin uyuşturucu ve cinsellik için kullandığı emojiler deşifre edildi: Ailelere uyarı - 4

HEPSİNİN FARKI ANLAMI VAR

Surrey Polisi, birçok farklı emojiden oluşan görselde, emojilerin hangi uyuşturucu maddeler olduğunu ve nasıl kullanıldıklarını anlatan anlamları olduğunu açıkladı.

Grafikte, afyonu temsil eden 4 yapraklı bir yoncanın da bulunduğu 14 farklı emoji yer alıyor. Afyonu tasvir etmek amacıyla kullanılan diğer emojiler arasında ise çeşitli yaprak emojileri, limon, üzüm, karpuz, kiraz, çilek, ananas, pasta dondurma ve köpek emojileri de yer alıyor.

CİNSELLİK İÇİNDE EMOJİ KULLANILIYOR

Surrey Polisi gençler arasındaki emoji kullanımının yalnızca uyuşturucu kullanımını gizlemek ile sınırlı olmadığını ayrıca cinselliği tanımlamak için de bu yola başvurduklarını kullandı. Buna göre gençler cinselliği ifade etmek için kiraz, patlıcan, şeftali ve su sıçratma emojilerini kullanıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar