Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
E. Onur Çanakçı

E. Onur Çanakçı

Derin Ekonomi

Gelecekte deva bulup saadete erdik mi!!!

2 koca ay geçti seçimden sonra. AKP bildiğiniz gibi para aramaya devam ediyor. Nefes almadan kapı kapı gezip, ‘acaba nereden ne çıkartırız’ın hesabını yapıyor.

Cari açık olmuş senelik 60 milyar dolar ile zirve. Bunun %78 i rezervlerden karşılanmış. Yani Merkez Bankası rezervlerinin 39 milyar doları cari açık için harcanmış.

Neden? Gelir yok. Bir ülkenin geliri market poşeti ile trafik cezaları olur mu?

Üreteceksin kardeşim, tarıma, hayvancılığa gereken önemi vereceksin.

Yılın yarısında para bitti, ek bütçe geldi. Deprem oldu diyenlere sesleniyorum, geçen sene deprem mi olmuştu. 860 milyar lira ek bütçe geldi geçen sene. Ve onaylanıp geçti. Kardeşim yok mu bu savurganlığın hesabını saracak bir babayiğit.

Toplam 2023 yılı ek bütçesi 1 trilyon 150 milyar lira. Vatandaşların bazıları sanıyor ki memur maaşlarına yapılan zamların yansıması. Size ufak bir tüyo vereyim, bütçe içinde memurlara yapılan zammın payı sadece 177 milyar lira. 486 milyar devlet garantisindeki ballı ihalelerin faturası.

Ne anladım ben bu işten? Kimin neyine hizmet ediyor bizim zamlar.

Bu dönemde yeniden değerleme oranı %123 iken, gelen %50 zam ile beraber %183 artışın karşılığı emekliye verilen %25 mi!!!

O da 7.500 lira maaş alan bir kişinin kök maaşına gelen zamdan dolayı limite takıldığı için, 7.500 lira maaş alan kişi güzel bir illüzyonla %25 artmasına rağmen yine 7.500 alıyor.

Söyleyince söyledi diyorlar ama ben artık bu işten çok yoruldum. Arkadaş bu muhalefet partileri ne iş yapar? Ambulans arkasından giden araçlar gibi CHP’nin arkasından meclise giren DEVA, Saadet, Gelecek, Demokrat Parti, sizler ne iş yapıyorsunuz? Seçim zamanı bayramda bedava otobüs peşinde koşan çocuklar gibi seçim otobüsünden inmeyen liderler muhalefeti twit atarak yapıyorlar. Vah ki vah.

Ekonomi dehası Babacan, konuştu mu yer yerinden oynayacak Davutoğlu bir ses verin. Yasa üzerine yasa, bütçe üzerine bütçe gelirken sizler de mi tatil yapıyorsunuz.

Millet tercihini yaptı, AKP dedi. Ama bugün şöyle pandomim oynayan muhalefet masalarına baktıklarında “ne kadar doğru bir seçim yapmışız” diyecek kadar siliksiniz.

Bu ülke artık silkelenmeli, bir parça olsun kendine gelmeli derken olanı da yok ettiniz.

Arkadaş, tarihin en büyük dış borcu, borcun üzerinde ödediğimiz faiz, işsizlik tavan, enflasyon yaman… Buna rağmen, bu milletin %52’si sizlere güvenmedi. Başımıza Suriyelileri bela edip de, sonra mülteci sorunundan bahseden Davutoğlu’nu samimi bulmadı. Ekonomideki hataları somut bir şekilde bu millete anlatamayan Babacan samimi bulunmadı. Masada CHP hariç, toplamda %1 faydası olmayan partiler şimdi grup kuruyorlar.

Eylül ayına geldiğimizde ışıklar biraz daha kararacak, enflasyon, satın alma gücü daha da düşecek. Ve millet açlık, sefalet ile boğuşacak, barınma krizi ile mücadele edecek. Sen bütçe açığını kapatmak için, ek vergiler, zamlar yapacağına, önce kamusal israfın önüne geç. Önce 3/5 maaş alan adamların önünü kes. Önce 15/20 araçlık konvoyların sınırlamasına git. Tabii sessiz olan millet, kesintisi kaynakta, şaaaaak koydum vergiyi, şaaaaaak indirdim katsayını. Ses çıkartan yok nasılsa. 5 sene yetkiyi de aldı. Değmeyin keyiflerine.

AKP hep böyleydi zaten, ama ülkeyi yakan bu milleti AKP’nin tarafına iten CHP, yani basiretsiz muhalefet partileridir .

Bir de utanmadan bağımsız grup kuracaklarmış, partililerini topluyorlar. Siz de biraz utanma olsa partililerinizden önce bavulunuzu toplarsınız .

Son sözüm de AKP’ye.

İnsanların hayat standartlarının her geçen gün düştüğü bir yapıda petrol zengini ülkeler gibi şatafattan, lüksten israftan ödün vermiyoruz. Ve bu yapılan şeylerin faturasını, yanlış para politikasının, yanlış yönetimin cezasını bu millete ödetmeye çalışıyorsunuz. Bir arabası olan adamdan aldığınız %100 zamlı MTV yerine, 3/5 daire alan Araplardan alın vergiyi.

Alın ki, adamlar ölmeden cennete düşmediklerinin biraz farkına varsınlar…

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları