Yapay zeka salgınları tespit etti!

Yapay zeka salgınları tespit etti!
Dünya genelinde bilişim teknolojileri pazarının içerisinde yer alan yapay zeka gelecek yıllarda hangi salgınlardan etkileneceğimizi belirledi.

GELECEK YILLARDA SALGIN VAR

İnfluenza A H1N1, Chikungunya, Dang, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi, Ebola, Sarı Humma, HIV, İnfluenza A H3N2, İnfluenza A H5N1, Batı Nil ve SARS-CoV-1 virüslerinin her biri için yapay zeka kullanılarak 22’şer yıllık projeksiyonlar hazırlandı. Hangi virüslerin hangi yıllarda büyük salgınlara neden olabileceği verisini ortaya koydu.

Covıdiagnosis-net” isimli yapay zeka sistemi geliştirildi - Fırat Haber

 

Yakın Doğu Üniversitesi’nden Prof. Dr. Tamer ŞanlıdağDoç. Dr. Dilber Uzun ÖzşahinDoç. Dr. Cenk Serhan ÖzverelYrd. Doç. Dr. Berna UzunYrd. Doç. Dr. Abdullahi Garba UsmanDr. Nazife Sultanoğlu ve Dr. Cemile Bağkur imzasını taşıyan çalışmanın sonucunda şu verilere ulaşıldı: " İnfluenza A H1N1 virüsünün 2032 yılında yaklaşık 550,000 vaka sayısıyla; Chikungunya Virüsü’nün 2037 yılında yaklaşık 1,1 milyon vaka sayısıyla ve Dang Humması Virüsü’nün ise 2042 yılında yaklaşık 3,5 milyon vaka sayısıyla dünyayı etkisi altına alacak büyük salgınlara neden olabileceğini belirlendi". virüslerin ise bir pandemiye neden olma potansiyelinin olmadığı bildirildi.

Prof. Dr. İrfan Suat Günsel: "Geçmiş tecrübelerimizin bir sonucu olarak hazırladığımız ve geleceğin olası büyük salgınlarını belirleyen raporumuzu insanlığa duyduğumuz sorumluluğun bir gereği olarak kamuoyunun dikkatinize sunuyoruz" dedi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar