Geçirdiği grip burnunu kaybetmesine neden oldu: Hayatı birden kâbusa döndü

Geçirdiği grip burnunu kaybetmesine neden oldu: Hayatı birden kâbusa döndü
ABD'li Brandon Boothby grip oldu ve nadir görülen bir enfeksiyona yakalandığını öğrendi. Genç adam burnunu kaybetti. Boothby "Bu o kadar ağır bir hastalık ki, etrafınızda biri hapşırsa ölümcül bir enfeksiyon kapabilirsiniz" dedi.

ABD'de yaşayan 31 yaşındaki Brandon Boothby'nin hayatı, nadir görülen bir mantar enfeksiyonu nedeniyle kabusa döndü. Grip olduğu dönemde bu enfeksiyona yakalanan Boothby, ABD ve İngiltere'de yılda milyonda sadece 2 kişide görülen bir hastalığa maruz kaldı. The Mirror'ın haberine göre, hastalık Boothby'nin burnunu ve göz yuvasının bir kısmını etkileyerek tahrip etti. Boothby, yaşadığı zorlu süreci anlatarak, "Tek bir hastalık beni öldürebilirdi" dedi.

aplestik-2.jpg

Boothby'nin yaşadığı hastalık, her yıl çok nadir görülen ve ölümcül bir mantar enfeksiyonu olan aplastik anemidir.

aplestik.jpg

Hastalık, bağışıklık sistemini baskılayan ilaçlar, kemoterapi, kan ve kemik iliği nakilleri ile tedavi edilebiliyor. Brandon, kemik iliği donörü beklerken burnundaki kaşıntı, ağrı ve şişlik nedeniyle tekrar hastaneye başvurdu.

anemi.jpg

Doktorlar, Brandon'ın yaşadığı mantar enfeksiyonunu durdurmak için 5 ameliyat gerçekleştirdi ancak enfeksiyon hızla yayılmaya devam etti. Enfeksiyonun hayati organlara zarar vermemesi için hastanın göz yuvasının bir kısmıyla birlikte burnunun komple alınması gerektiğine karar verildi. Aplastik anemi hastalığı sebebiyle grip olduğu dönemde yaşadığı bu zorlu süreç sonucunda Brandon Boothby, burnunu kaybetti.

anemi-2.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar