En iyi beyin egzersizi açıklandı: Hafızayı güçlendiriyor, zekayı arttırıyor

En iyi beyin egzersizi açıklandı: Hafızayı güçlendiriyor, zekayı arttırıyor
Bilim insanları tarafından beyni en çok çalıştıran ve geliştiren hareket açıklandı. İşte beyni en çok geliştiren egzersiz...

Norveç Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nden psikologlar Audrey van der Meer ve Ruud van der Weel'in yürüttüğü bir araştırma, el yazısının, klavyeyle yazmaya kıyasla beyin aktivitesini artırdığını gösteriyor.

Üniversite öğrencilerinden bilgisayar ekranında beliren kelimeleri kalemle el yazısıyla yazmaları istendiğinde, el yazısının beyin genelinde, özellikle de hafıza oluşumuyla ilişkili beyin dalgalarında artışa neden olduğu belirlendi.

beyin-2.jpg

El yazısının heceleme doğruluğunu, hafıza, hatırlama ve kavramsal anlayışı geliştirdiğini gösteren daha önceki araştırmalarla uyumlu olarak, araştırmacılar harflerin ve kelimelerin izini sürmenin yavaş sürecinin, bireylere materyali daha iyi işlemek ve öğrenmek için daha fazla zaman tanıdığını düşünüyor.

EN ÇOK ÇALIŞTIRAN PİYANO ÇALMAK

Ayrıca, Polonya'daki Nencki Deneysel Biyoloji Enstitüsü'nden yapılan bir çalışma, piyano çalmayı öğrenmenin beyinde birden fazla alanı etkilediğini ortaya koydu. 24 kişinin 26 hafta boyunca piyano çalmayı öğrendiği bu çalışma, işitsel kortekslerden motor kortekslere kadar çeşitli beyin bölgelerinde faaliyet değişikliklerine neden olduğunu gösterdi.

beyin-1.jpg

Piyano çalmak, hafıza, hareket ve duyusal bilgilerin işlenmesiyle ilgili beyin bölgelerinde çeşitli faaliyet değişikliklerine yol açtı. Yapılan iki çalışmada ortaya çıkan sonuçlara göre piyano çalmak ve el yazısıyla yazmak beyin sağlığını olumlu yönde etkiliyor. Bu sayede de hem hafızayı hem de zekayı geliştiriyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar