Gazze’de gıda kıtlığı: Yiyecek olarak bitki tüketiyorlar!

Gazze’de gıda kıtlığı: Yiyecek olarak bitki tüketiyorlar!
İsrail tarafından kuşatma altında tutulan Gazze Şeridi'nde gıda kıtlığı yaşanması sebebiyle, yiyecek olarak yabani bitkilerin satıldığı bildiriliyor.

İsrail'in yaklaşık 5 aydır Gazze Şeridi'ni havadan, karadan ve denizden saldırılarla hedef aldığı, insani yardım girişimlerini engellediği bölgede yaşayan Filistinliler, bombardımanların yanı sıra açlık kriziyle mücadele ediyor. Gıda stoklarının tükenmesiyle birlikte, yiyecek olarak yabani bitkilerin satıldığı belirtiliyor.

Savaş öncesinde eczacılık eğitimi alan ve Han Yunus şehrindeki yoğun saldırılar nedeniyle Deir El Balah'a göç etmek zorunda kalan Ahmed Fayyad da geçimini sağlamak için yabani ot satışına başladı. Fayyad, "Yabani ot satan insanlar sadece gelir elde etmek istiyor. Hiçbir gelir kaynağımız yok. İnsanlar çocuklarını beslemek istiyor" şeklinde konuştu.

0263e870-d251-11ee-9a5b-e35447f6c53b.jpg

Gazze Şeridi'ndeki evini terk etmek zorunda kalan ve Deir El Balah'a gelen Abu Ali ise, yabani otların şu anda piyasadaki en ucuz şey olduğunu ve doğada kendi kendine yetişebildiği için yaygın olarak bulunabildiğini ifade etti.

856eepvafukjw-86gpxb4q.webp

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) verilerine göre, Gazze Şeridi'ndeki nüfusun dörtte birinin kıtlığın eşiğinde olduğu belirtiliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar