Türkiye'nin Gaz ödemesi planı: Dolar, euro ve ruble...

Türkiye'nin Gaz ödemesi planı: Dolar, euro ve ruble...
Avrupa'nın dev gaz üretim ve dağıtım firması Gazprom'un Türkiye'den gaz ödemelerinin yüzde 25'ini rubleye geçirmeyi planladığı belirtildi.

TÜRKİYE'NİN GAZ ÖDEMESİ PLANI: DOLAR,EURO VE RUBLE...

Gazprom''un Türkiye''den gaz ödemelerinin yüzde 25''ini rubleye geçirmeyi planladığı belirtildi. Gazprom, Çinli CNPC şirketiyle doğal gaz sevkiyatı ödemelerinde yuan ve rubleye geçilmesi konusunda anlaşma sağlandığını da açıkladı.

Aze Haber Ajansı''nın aktardığına göre, Rusya, Türkiye ile gaz ödemelerinin yüzde 25''inin rubleyle yapılmasını planlıyor. Bloomberg’e konuşan bir kaynağa göre, ilk etapta ödemelerin sadece yüzde 25’i ruble olarak, geri kalan kısım ise euro ve dolar olarak gerçekleştirilecek. Ruble ile ödenecek kısım zamanla artırılacak. 

Soçi''de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile 5 Ağustos''ta görüşen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Soçi dönüşü yaptığı açıklamada, Putin ile ruble üzerinden ödeme yapmakta mutabık kaldıklarını söylemişti. Erdoğan, "Ruble noktasında bu alışverişlerimizi yapacağımız için o da tabii Türkiye-Rusya arasında mali noktada ayrı bir güç kaynağı olarak Rusya''ya ve Türkiye''ye inşallah kazandıracak" ifadesini kullanmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar