Kış yaklaşırken Bakan Dönmez'den doğalgaz açıklaması

Kış yaklaşırken Bakan Dönmez'den doğalgaz açıklaması
Avrupa'nın kış mevsimiyle birlikte enerji sıkıntısına gireceği ve doğalgaz tüketiminde sınırlamalara gideceği konuşulurken benzer bir senaryonun Türkiye'de olma ihtimali de konuşuluyor. Söz konusu iddialara Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'den açıklama geldi.

KIŞ YAKLAŞIRKEN BAKAN DÖNMEZ'DEN DOĞALGAZ AÇIKLAMASI

Bakan Dönmez, son dönemde verimliliğe ilişkin düzenlemeleri hayata geçirdiklerini anımsattı ve kış mevsimiyle birlikte doğalgaz sıkıntısı yaşanıp yaşanmayacağına dair açıklamalarda bulundu.

"Bütün gayretimiz elimizdeki imkanları en verimli, en etkili şekilde kullanmak. Enerji ithal ettiğimiz bir ürün. Petrolün neredeyse yüzde 92''sini, doğal gazın yüzde 99''unu ithal ediyoruz. O nedenle bu kaynakları kullanırken daha az enerjiyle, daha yüksek verimlilik sağlayan ürünler ve yapılar tercih etmeliyiz. 

Dünyada üretilen maden çeşitliliği açısından 168 ülke arasında 8''inci sıradayız. Bugün madencilik sektöründe 160 bine yakın çalışanımızla son 13 yılın en yüksek istihdam rakamına ulaştık. 2022''de madencilik sektörü istihdamımız geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,3 artış gösterdi. Yan sektörlerle düşünüldüğünde bu rakam 1 milyonun üzerine çıkıyor. Madencilik sektörümüzdeki üretim ve ihracat artışına paralel istihdamın da artması bizleri ziyadesiyle memnun ediyor."

DOĞALGAZ KRİZİ DAĞITIMCILARA BAĞLI!

Bakan Dönmez, Avrupa''dakine benzer bir doğalgaz krizi yaşayıp yaşamayacağımıza dair sorulara "Doğal gaz tedarikçileri sevkiyat programlarına uyduğu takdirde bu kışı sıkıntı yaşamadan geçireceğiz inşallah" yanıtını verdi. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar