Uydu görüntüleri korkuttu: Gaziantep’te zemin 4 metre kaydı!

Uydu görüntüleri korkuttu: Gaziantep’te zemin 4 metre kaydı!
Kahramanmaraş'ta gerçekleşen 10 ili yerle bir eden deprem felaketinin ardından Gaziantep Nurdağı'nda alınan uydu görüntülerinde zemininin 4 metre kaydığı görüntülendi.

Depremden etkilenen Gaziantep Nurdağı''nda alınan uydu görüntüleri zemininin 4 metre kaydığını ortaya çıkardı. Alman deprem bilimci Dr. Andreas Schafer, bölgenin 3-4 metre aralığında yatay yer değiştirme gerçekleştirdiğini raporladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep AFAD''da kurulu Deprem Koordinasyon Merkezi''nde İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Gaziantep Valisi Davut Gül''ün de katıldı toplantıda depremin ardından yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Gaziantep genelinde 1646 arama kurtarma personelinin 400''ün üzerine iş makinesi ve ekipmanla enkaz alanlarında çalışma yaptığını bildiren Kurum, 618 sağlık çalışanı ve 243 ambulansın AFAD faaliyetleri kapsamında arama kurtarmada görev yaptığını, diğer alanlarda da 12 bine yakın sağlık çalışanıyla sürecin yürütüldüğünü aktardı.

Bakan Murat Kurum, şöyle konuştu:

Birinci önceliğimiz arama kurtarma faaliyetleri. 55. saatteyiz. 112. saatte İzmir''de biz yavrumuzu enkaz altından canlı kurtardık. Dolayısıyla bu saatler bizim için çok çok önemli. İkinci önemli husus da hasar tespit ve vatandaşlarımızın barınma ihtiyaçlarını, gıda ihtiyaçlarını giderme süreci.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar