Deprem sonrası markette vatandaşların erzakları elinden alındı

Deprem sonrası markette vatandaşların erzakları elinden alındı
Türkiye'yi yasa boğan depremlerin ardından ortaya çıkan olay vatandaşları kahretti. Akılalmaz olay Gaziantep'de yaşandı. Deprem sırasında bir markette bulunan vatandaşların ellerindeki erzaklar alındı.

Gaziantep''te dün yaşanan depremin ardından,  kente henüz yarım ulaşmazken içler acısı olaylar yaşanmaya devam ediyor. İnsanların temel ihtiyaçlarını karşılayabileceği bir ortam bulunmazken. deprem sırasında markette bulunan yurttaşların elindeki erzaklar alındı. Üstüne üstlük ekmek, satış fiyatının çok daha üzerinde satılmaya başlandı.

Kentte dün yaşanan ikinci deprem sırasında bir markette bulunan yurttaşların Metro adlı bir marketten çıkarken ellerindeki erzakların ellerinden alındığı öğrenildi.

O sırada markette bulunan bir yurttaşın aktardığına göre, insanlar deprem sırasında hızlı bir şekilde marketi tahliye ederken, kapıda görevli olduğunu söyleyen bir kişi birçok kişinin mama, süt, ped gibi insani ihtiyaçlarını ellerinden aldı.

Erzakları insanlardan toplayan kişinin, insanlara "görevinin dışarı çıkanların ellerindeki erzakları almak olduğunu" söylediği aktarıldı.
Görevlinin, insanlara sert bir şekilde davrandığı ve tahliyenin ardından marketin lavabo gibi ihtiyaçlar için de kullanıma kapatıldığı kaydedildi.

Diğer yandan, marketin ekmek satışını ederinden çok daha fazlasına sattığı, AFAD görevlilerinin pil ihtiyacını dahi para karşılığında verdikleri belirtildi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar