Hatay'da çaresizliğin fotoğrafı: Yıkılan binada kurtarılmayı bekledi!

Hatay'da çaresizliğin fotoğrafı: Yıkılan binada kurtarılmayı bekledi!
Depremin büyük yıkıma ve can kaybına neden olduğu Hatay’da karşılaşılan görüntüler yürek burkmaya devam ediyor. Yıkılan bir binanın içerisinde kurtarılmayı bekleyen kadın çaresizliği gözler önüne serdi.

Hatay''da enkaz altında kalanları kurtarma çalışmaları sürüyor. Ekipler, enkaz altından yaralı ve cansız bedenleri çıkarırken, bazı yerlerde ise hasarlı binalardaki vatandaşlar kurtarılmayı bekliyor.

Cebrail Mahallesi Atatürk Caddesi''nde yan yatan 8 katlı bir apartmanın balkonundaki adam ile yıkılmış 6 katlı binanın 5.katındaki yaşlı kadının görüntüleri, izleyenlerin yüreğini burktu.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 büyüklüğündeki depremden etkilenen Hatay''da sarsıntı ile büyük yıkım gerçekleşirken, ailesi enkaz altında olan adam, şehrin adeta haritadan silindiğini ifade etti.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremden en çok etkilenen illerden biri olan Hatay’da birçok bina yerle bir oldu. Şehrin giriş yolunda çatlaklar meydana gelirken; özel hastane, polis karakolu, oto galeriler, birçok kamu kurum binası ve iş yeri yıkıldı. Yıkılan apartmanların önüne park edilen birçok otomobilin enkaz altında kaldığı görüldü.

Kızılay, 15 Temmuz Parkı''na çadırlar kurarken, depremzedelere sıcak ikramda bulundu. İstanbul İtfaiyesi Mobil Dinlenme Aracı da sabah saatlerinde kente giriş yaptı. Mobil baz istasyonu, jeneratör ve birçok iş makinesi da şehirde depremden etkilenen vatandaşların hizmetine girdi. Antakya merkezde yıkılan binalarda enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken, özel iş makineleri ve yetkililere vatandaşlar da yardım etti. (İHA) 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar