Gazeteci Ayşenur Arslan gözaltına alındı: Oğlu böyle seslendi

Gazeteci Ayşenur Arslan gözaltına alındı: Oğlu böyle seslendi
Halk TV’de sunduğu programda Ankara’daki bombalı terör saldırısına ilişkin yaptığı açıklama nedeniyle gözaltına alınan gazeteci Ayşenur Arslan, adliyeye getirildi. Arslan’ı yalnız bırakmayan oğlu bakın Arslan’a nasıl seslendi.

Gazeteci Ayşenur Arslan’ın Ankara'da 2 polis memurunun yaralandığı bombalı terör saldırısına ilişkin yaptığı açıklama gündem oldu.

Halk TV’deki programında Ankara’da meydana gelen terör saldırısına yönelik sarf ettiği sözlere ilişkin hakkında soruşturma başlatılan Ayşenur Arslan, ’terör örgütü propagandası yapma’ ve ’suçu ve suçluyu övme’ suçlarından ifade vermek üzere Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na getirildi.

Arslan’ın dikkat çeken açıklamasının ardından Halk TV'deki programı yayından kaldırıldı ve hakkında soruşturma başlatıldı.

aw044375-02.jpg

Gözaltına alınan Arslan, adliyeye getirildi. Arslan’ın oğlu, gözaltına alınırken arkasında “Anne, arkandayım” diyerek seslenip destek verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, "2 Ekim tarihinde Halk Tv isimli kanalda yayınlanan bir programda Ayşenur Arslan'nın 1 Ekim tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü önünde bölücü terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen saldırıya yönelik sarfettiği sözlere ilişkin 'Terör örgütü propagandası yapma' ve 'Suçu ve suçluyu övme' suçlarından soruşturma başlatılmıştır" denildi.

gazeteci-aysenur-arslan-adliyeye-getirildi-8400-dhaphoto2.jpg

Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen Arslan, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Sarıyer'deki evinde gözaltına alındı. Aslan polis eşliğinde Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi. Aslan'ın önümüzdeki dakikalarda ifade vermesi bekleniyor.

565.jpg

AYŞENUR ARSLAN NE DEMİŞTİ?

Meclis'in açılacağı 1 Ekim (pazar) günü, düzenlenecek törenlere saatler kala İçişleri Bakanlığı'nın Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önünde bir canlı bomba kendini patlattı. Ayşenur Arslan, Halk TV'deki programda, Ankara'daki söz konusu terör saldırısına ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Belki kendisini patlattı denilen kişi, terörist üzerinde ya da arabada uzaktan kumandalı patlayıcı olduğunu bilmiyordu. Çünkü o kadar manasız ki gelip hiçbir şey yapamadan ölünmez. Bana sorarsanız her şeye aykırı durup dururken kendini patlatmış. Ama esas olarak bu benim aklıma takılan şeylerden biri iddia edemem elbette. Ama bir arabanın şoförü öldürülerek neden o kadar kolaydır ki kilidiyle açacaksınız düz kontak çalıştıracaksınız bombayı şey yapıp gideceksiniz. Ankara'da bunu yapmak varken neden Kayseri'de birini öldürerek ben geliyorum bombalar sırtımızda tabanca belimizde mi, nedir yani?"

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar