FT muhabiri, 'Erdoğan'ın en kötü kâbusu' başlığını değiştirdi

FT muhabiri, 'Erdoğan'ın en kötü kâbusu' başlığını değiştirdi
Türk müzisyen Gaye Su Akyol ile yapılan bir röportajda "Türk şarkıcı Gaye Su Akyol, Erdoğan'ın en kötü kâbusu" başlığının kullanılması sosyal medyada olay oldu. Gazete, başlığını "Türk şarkıcı Gaye Su Akyol - Umut ve Özgürlük" olarak değiştirdi.

Financial Times muhabiri, yeni albümü Anadolu Ejderi''nin yayınlayan Gaye Su Akyol ile röportaj yapmıştı. Times muhabiri Türk müzisyen ilgili izlenimlerini böyle paylaştı.

"Türk şarkıcı Gaye Su Akyol, Erdoğan''ın en kötü kâbusu" başlıklı röportajda Akyol için, "Gaye Su Akyol''u en son 2019''da İstanbul''da gördüğümde, bohem semt Kadıköy''de ateşli bir kalabalığa şarkı söylerken, yarasa kanatlı gümüş bir pelerin ve ona uygun bir büstiyer giymişti, göbeği çıplaktı ve diz hizasında çizmeleri vardı" ifadelerine yer verdi.

Röportajda Akyol''un sahne kostümleriyle ilgili, “O kostümleri giydiğimde kendi kendimin süper kahramanı oluyorum. Süpermen''in telefon kulübesine gidip kendisi olması gibi" sözlerine de yer verildi.

''KENDİ ÖZGÜRLÜĞÜM İÇİN SAVAŞMAK ZORUNDA KALDIM''

Yapılan röportajda cinsiyet ayrımcılığıyla ilgili konuşan Türk şarkıcı Akyol, “Kardeşimle benim aramda, kadın erkek ayrımını gördüm. Bu çok büyük bir şoktu. Bu yüzden evde kendi özgürlüğüm için savaşmak zorunda kaldım, sonra bu, müziğimle evrensel hale geldi. Bir kadın ya da bir eşcinsel olarak, sırf bu korkunç dünyada yaşamak için her zaman olduğundan daha sert biri gibi davranmalısın" sözlerini dile getirdi.

Hasted, Akyol''un yeni albümü Anadolu Ejderi için ise, "Ejderhası, ülkesinin mevcut Türk-İslam milliyetçiliği tarafından ezilen zengin, otantik çok kültürlü bir geçmişi temsil eden metaforik bir canavardır" ifadeleri kullandı.

Röportajın sonra sosyal medyada gündem olmasının ardından ise haberin başlığı, "Türk şarkıcı Gaye Su Akyol - Umut ve Özgürlük" olarak değiştirildi.

Kullanıcıların röportajla ilgili yorumları:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar