Galatasaray'ın Sparta Prag zaferinin sırrı ne? Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı yazdı...

Galatasaray'ın Sparta Prag zaferinin sırrı ne? Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı yazdı...
UEFA Avrupa Ligi Son 16 Play-Off Turu’nda Galatasaray, Çekya ekibi Sparta Prag ile RAMS Park’ta karşılaştı. Galatasaray, Sparta Prag'ı 3-2'lik skorla yendi. Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı karşılaşmayı değerlendirdi...

GALATASARAY'IN SPARTA PRAG ZAFERİNİN SIRRI NE?

Maç ve skordan bağımsız olarak yazıyorum;

Galatasaray karikatür gibi bir kulüp...

Neden mi?

Açıklayalım...

Kadronuzdan Sacha Boey; Jose Angelino, Cedric Bakambu, Halil Dervişoğlu ve Kazımcan Karataş gitmiş..

Üstelik Jose Angelino ve Kazımcan Karataş Galatasaray'a geçmişte sol bek olarak transfer edilmişler...

Sonrasında Hannover'den bu pozisyon için Derrick Köhn adlı Gana pasaportlu bir Alman'ı alıp Sparta Prag serisi için UEFA listesine adını yazmıyorsunuz..

Ara transferde kadroya sadece nokta dokunuşlar yapılır, eksikler tamamlanır..

Giresunlu Dursun Emmi ve yancısı NEF Erden Timur, herhalde ara transfer dönemini "ana transfer" dönemi sanıyorlar..

Derrick Köhn dışında Galatasaray'da Serge Aurier, Carlos Vinicius ve kürkçü dükkânına geri dönen tilkinin kurnaz olmayan versiyonu Berkan Kutlu alındı...

Sparta Prag karşısında sağ bek Kaan Ayhan, sol bekimiz ise asıl pozisyonu ön libero olan Berkan Kutlu'ydu..

Kerem Aktürkoğlu ve Barış Alper Yılmaz kanatlarda; Dries Mertens ise Lucas Torreira ile Kerem Demirbay'ın önlerindeydi..

Santrfor olarak Mauro Icardi oynuyordu...

Yeni transfer Serge Aurier ile Hakim Ziyech kadroda yoktu..

Wilfried Zaha, Tete Martins, Abdülkerim Bardakçı ve golcü Carlos Vinicius yedekler arasındaydı..

Ligde Karvina'yı deplasmanda 3-0'lık skorla geçen Sparta Prag'daysa tek değişiklik olarak ise stoper Filip Panak'ın yerine Martin Vitik sahadaydı..

Maça oldukça hızlı başladılar.. Jan Kuchta ve Veljko Birmancevic'in vuruşunu kalecimiz Fernando Muslera kurtarırken, Qazim Laci ile Asger Sörensen kalemizi bulamadılar..

Sparta Prag'ın zaaflarını anlatırken; Teknik Direktör Brian Priske'nin 3'lü savunmayla oynatması yüzünden stoperlerinin uyumsuz olduğunu ve rakip sağ kanadından etkili olabileceğimizi yazmıştım..

Söylediğim zaafları sayesinde golü de bulduk..

Mauro Icardi'nin bıraktığı topta rakip stoperler Asger Sörensen ve Martin Vitik uyuyunca; uyumayan Kerem Demirbay yaklaşık 20 metre topu sürdükten sonra sol çaprazdan yakın direğe vurdu.. Danimarkalı kalecileri Peter Vindahl'ın kapattığı sağ direk dibinden Sparta Prag filelerine giden meşin yuvarlak ASLAN'ı 1-0 öne geçirdi..

Golden sonra Dries Mertens bomboş pozisyonda kaleyi bulamazken; kalecimiz Fernando Muslera, Jan Kuchta'nın vuruşunda rakibe beraberlik izni vermedi..

Galatasaray'da Dries Mertens'in yakın direğe serbest vuruşunda kalecileri Peter Vindahl Kaan Ayhan'a çarptırıp topun auta gitmesini sağlarken, Çekya temsilcisi Sparta Prag'da Veljko Birmancevic'in ceza sahası dışından yaptığı vuruş auta gidince soyunma odasına 1-0'lık üstünlükle gittik...

İkinci yarının hemen başında topu filelerimizde gördük... Barış Alper Yılmaz'ın rakibi Matej Rynes'i yere indirdiği pozisyon sonrası serbest vuruşu kullanan Sparta Prag'in Finlandiya asıllı Türk çocuğu Kaan Kairinen'in sıol taraftan ortasında Mauro Icardi'den seken topu önünde bulan Ekvadorlu yıldızları Angelo Preciado'nun ceza sahası dışı sağ çaprazından sert vuruşu kalecimiz Fernando Muslera'nın sağından filelerimize gidince 47'nci dakikada bir anda 1-1'lik beraberliği yakaladılar..

Yediğimiz gol sonrası Mauro Icardi'nin kafa vuruşu az farkla auta giderken, Arjantinli yıldız bir sonraki pozisyonda da topu yan direğe nişanlayınca galibiyet şansını kaçırdık..

Teknik Direktörümüz Okan Buruk; sağ bekimiz Kaan Ayhan'ı kenara alıp, stoperimiz Abdülkerim Bardakçı'yı sahaya sürerken; şansımız yine yanımızdaydı ve hemen golü bulduk..

Mauro Icardi'nin pasında ceza sahası sağ çaprazından vuran Dries Mertens'in şutu; Sparta Prag'ın stoperi Ladislav Krejci'ye çarparak kaleci Peter Vindahl'ı kontrpiyede bırakınca beklemediğimiz bir anda 2-1'lik üstünlüğü yakaladık..

Gol sonrası Danimarkalı stoperimiz Victor Nelsson'un rakibi Veljko Birmancevic'i ceza sahasına girerken yeri indirmesi sonucu İspanyol hakem Alejandro Hernandez kırmızı kartını çıkardı ve bir anda sahada 10 kişi kaldık..

Sparta Prag Teknik Direktörü Brian Priske sağ kanat oyuncuları Adam Karabec'i kenara alıp gol yollarında etkili Lukas Haraslin'i sahaya sürünce hemen golü de yedik..

Rakibimizin ilk golünü atan Angelo Preciado'nun Berkan Kutlu'yu çalımlayıp yaptığı ortaya kafayı çalan Jan Kuchta, kalecimiz Fernando Muslera'nın solundan topu filelerimize gönderince skoru 2-2'lik eşitliğe getirdiler..

Yediğimiz gol sonrası Lucas Haraslin'in vuruşu auta giderken; Lucas Torreira'yla geliştirdiğimiz atakta Uruguaylı yıldızın kafa vuruşunu kalecileri Peter Vindahl kornere çeldi..

10 kişi kalan Galatasaray karşısında Sparta Prag Teknik Direktörü Brian Priske anlamsız bir şekilde 1 gol 1 asistle oynayan Ekvadorlu yıldız Angelo Preciado'yu kenara alıp Tomas Wiesner'i içeri atarken; orta sahada da Qazim Laci'nin yerine daha defansif bir oyuncu olan Markus Solbakken'i sahaya sürdü..

İspanyol hakem Alejandro Hernandez son anlarda Galatasaray'ın adeta 12'nci adamı gibi oldu.. Önce itiraz ettiği gerekçesiyle Sparta Praglı Veljko Birmancevic'e sarı kart gösteren Alejandro Hernandez, çok kısa aralıklarla önce Barış Alper Yılmaz'a müdahalede bulunan Matej Rynes'e kırmızı kart göstererek takım sayılarını 10'ar kişiye eşitledi.. Ardından Kerem Aktürkoğlu'yla itişen Sparta Prag'ın stoperi Ladislav Krejci'ye sarı kart gösterdi..

Bu kartlar sonrası Prag'daki rövanşta cezalı duruma düşen Veljko Birmancevic, Matej Rynes ve Ladislav Krejci forma giyemeyecek... Galatasaray'da ise Victor Nelsson takımını yalnız bırakacak..

84'de Teknik Direktörümüz Okan Buruk Kerem Demirbay, Kerem Aktürkoğlu, Dries Mertens ve Lucas Torreira'yı kenara alıp; Wilfried Zaha, Tete Martins, Carlos Vinicius ile Tanguy Ndombele'yi sahaya sürdü..

Sparta Prag Teknik Direktörü Brian Priske'yse golü atan Jan Kuchta ve rakibin en etkili ismi Veljko Birmancevic'i kenara alıp Victor Olatunji ile Lukas Sadilek'i sahaya sürünce adeta çöktüler..

Sparta Prag'da Tomas Wiesner'in vuruşunu kalecimiz Fernando Muslera kurtarırken, beklemediğimiz bir anda 3-2'yi bulduk..

Barış Alper Yılmaz'ın sağ taraftan ceza yayına bıraktığı topta rakibi Martin Vitik'i çalımlayıp kaleci Peter Vindal'ın sağından topu filelere gönderen Mauro Icardi ASLAN'ı 3-2 öne geçirerek RAMS PARK tribünlerini bir kez daha ayağa kaldırdı..

Maçı 3-2 kazandık..

Prag'daki rövanş için avantaj sağladık..

Mauro Icardi'nin 1 gol 2 asistle devleştiği maçta rakibin sağ kanat oyuncusu Angelo Preciado'ya yaptığı asist de adeta bir nazar boncuğuydu..

Maçın İspanyol hakemi Alejandro Hernandez; ülkesinin bayrağının sarı-kırmızılı olmasından mıdır bilinmez; Sparta Praglı 3 oyuncuyu birden kartlarla bitirdi ve bir anlamda Galatasaray'a tur kapısını açtı..

Brian Priske gibi bir Teknik Direktör nasıl takım çalıştırıyor anlamıyorum... Fenerbahçe-Antwerp ve Galatasaray-Sparta Prag serilerinde onu gördükçe çok eleştirdiğim Çağdaş Atan ve İlhan Palut gibi isimlere haksızlık mı yapıyorum diye içimi bir düşünce kapladı.. Golleri atan Angelo Preciado ve Jan Kuchta'nın yanı sıra skoru alamamışken Veljko Birmancevic'i nasıl oyundan çıkarır şaşkınlık verici..

Karvina maçında izlediğim stoper Filip Panak neden yedekti anlamadım.. Zira Martin Vitik ile Asger Sörensen ile rövanşta işleri zor.. Hele ki Ladislav Krejci'nin Veljko Birmancevic ve Matej Rynes ile birlikte oynamayacaklarını düşünürsek..

Galatasaray rövanşta cezalı Victor Nelsson'u arayabilir ancak elenirlerse Teknik Direktör Okan Buruk'u topa tutarlar...

Galatasaray Şampiyonlar Ligi Ön Eleme Turu'ndaki Zalgiris maçından bu yana çok şanslı... Bakalım bir alt ligde,UEFA Avrupa Ligi'nde finali görebilecekler mi?

ASLAN'a lig, Avrupa ve kupa serüveninde başarılar diliyorum..

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar