Galatasaray'a Kerem damgası!

Galatasaray'a Kerem damgası!
Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında Kasımpaşa ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Sarı-kırmızılı ekip maçı 3-2 galip bitirirken, Kerem attığı iki golle takımının galibiyetinde önemli bir rol oynadı.

MAÇTAN DAKİKALAR

16. dakikada Kasımpaşa öne geçti. Ben Ouanes''in soldan ortasında altıpas önünde uygun durumda kafa vuruşunu yapan Bahoken ağları havalandırdı: 1-0.

20. dakikada Galatasaray beraberliği buldu. Kasımpaşa ceza sahasında baskı kuran sarı-kırmızılılarda top ceza sahası içi sağ çaprazdaki Yunus Akgün''e geldi. Bu oyuncu bir rakibini çalımlayarak yerden kale sahasına gönderdiği topu arka direkteki Gomis ağlara gönderdi: 1-1.

Mücadelenin ilk yarısı 1-1 eşitlikle sona erdi.

Galatasaray, 50. dakikada Kerem Aktürkoğlu''nun golüyle 2-1 öne geçti. Sergio Oliveira savunma arkasına sarkan Kerem Aktürkoğlu''na pasını gönderdi. Genç futbolcu, karşı karşıya pozisyonda vuruşunda takımını öne geçirdi.

 Galatasaray, 69. dakikada yeniden Kerem Aktürkoğlu''nun attığı gol ile farkı 2''ye yükseltti. Patrick van Aanholt''tan aldığı pası ceza sahası dışında kontrol eden Kerem Aktürkoğlu uzak mesafeden vuruşunda topu ağlara gönderdi.

Kasımpaşa 90. dakikada Sadık''ın kornerden gelen topu ağlara göndermesiyle farkı 1''e indirdi ve skor 2-3 oldu.

Karşılaşma Galatasaray''ın 3-2 üstünlüğüyle sona erdi.

OKAN BURUK: KEREM AKTÜRKOĞLU''NA GÜVENİYORUZ

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Kasımpaşa galibiyeti sonrası konuştu.

Buruk, "İlk dakikada net kaçırdık. Çok fazla top getirdik, kaçırdık. Daha kolay bir galibiyet olabilirdi. Daha iyi olacağız. Ofansif anlamda izleyenlere keyif verdik. Değerli bir galibiyet. 5 gün sonra maç oynayacağız, çok da hazırlanma şansımız yok. Cuma maçını da düşündük" dedi.

Son dakikaların stresli geçtiğini belirten Okan Buruk, "Son dakikalarda 3-3 korkusu yaşadık. Tekrar çalışmalara başlayacağız ve cuma maçına hazırlanacağız." ifadelerini kullandı.

Kerem Aktürkoğlu''nun performansına da değinen Buruk, "Kerem Aktürkoğlu çok çalışıyor. Bazen herkes baskıdan etkilenebilir. Onu sürekli uyarıyoruz, konuşuyoruz. Attığı gole ihtiyacı vardı. Bundan sonra performansı geçen seneyi yakalayacaktır. Geçen senenin kahramanı, beklenti yüksek." şeklinde konuştu.

Okan Buruk son olarak, "Kerem Aktürkoğlu''na güveniyoruz, Galatasaray adına uzun yıllar önemli işler yapacak." açıklamasını yaptı.

 

Galatasaray''da sonradan oyuna dahil olan Dubois ve Yusuf Demir ilk kez forma giydiler.

Spor Toto Süper Lig''in 6. haftasında Kasımpaşa''ya konuk olan Galatasaray''da teknik direktör Okan Buruk, 5. haftada 2-1 kazandığı Gaziantep FK müsabakasının ilk 11''inde tek değişikliğe gitti.

Recep Tayyip Erdoğan Stadı''nda yapılan maça sarı-kırmızılı ekip, Fernando Muslera, Sacha Boey, Victor Nelsson, Emin Bayram, Patrick van Aanholt, Lucas Torreira, Sergio Oliveira, Yunus Akgün, Dries Mertens, Kerem Aktürkoğlu, Bafetimbi Gomis kadrosuyla başladı.

Galatasaray''ın yedek kulübesinde Okan Kocuk, Leo Dubois, Mathias Ross, Haris Seferovic, Berkan Kutlu, Milot Rashica, Yusuf Demir, Barış Alper Yılmaz, Kazımcan Karataş, Metehan Baltacı görev bekledi.

Okan Buruk, Gaziantep FK müsabakasına ilk 11''de başlattığı ancak kırmızı kart gören Abdülkerim Bardakcı''dan cezası nedeniyle yararlanamadı. Buruk, Abdülkerim''in yenine genç stoper Emin Bayram''ı görevlendirdi.

Galatasaray''ın transfer sezonunun son gününde kadrosuna kattığı 5 oyuncudan 3''ü maç kadrosuna alındı.

Sarı-kırmızılılar, 8 Eylül''de kapanan birinci transfer ve tescil döneminin son saatlerinde Mauro Icardi, Yusuf Demir, Juan Mata, Mathias Ross ve Milot Rashica''yı kadrosuna kattı.

Kasımpaşa müsabakasında bu oyunculardan Yusuf Demir, Mathias Ross ve Milot Rashica, kadroya girebildi.

Antrenman eksikliği olan Mauro Icardi ile Juan Mata haricinde 21 kişilik müsabaka kadrosuna yazılmadı. İki futbolcu, karşılaşmayı tribünden izledi.

Kasımpaşa Teknik Direktörü Şenol Can, ligde son yaptıkları Fraport TAV Antalyaspor müsabakasının ilk 11''inde tek değişikliğe gitti.

Lacivert-beyazlı ekip, Galatasaray müsabakasına Ertuğrul Taşkıran, Florent Hadergjonaj, Daniel Graovac, Sadık Çiftpınar, Ahmed Mortadha Ben Ouanes, Mickael Tirpan, Mamadou Fall, Haris Hajradinovic, Valentin Eysseric, Bersant Celina, Stephane Bahoken 11''i ile başladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar