Galatasaray 10 kişiyle savaştı ve kazandı

Galatasaray 10 kişiyle savaştı ve kazandı
Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Galatasaray sahasında Gaziantep FK'yı 2-1 mağlup etti.

Galatasaray, Süper Lig''in 5. haftasında Gaziantep FK''yı konuk etti.

NEF Stadyumu''nda oynanan karşılaşmanın 27. dakikasında Gaziantep FK, Angelo Sagal''ın attığı golle 1-0 öne geçti.

Galatasaray''da Bafetimbi Gomis, 36. dakikada attığı golle skorda eşitliği sağladı.

Sarı-kırmızılılarda Abdülkerim Bardakcı 45. dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Mücadelenin 73. dakikasında Galatasaray penaltı kazandı. Sarı-kırmızılılarda topun başına geçen Bafetimbi Gomis, penaltı vuruşunda Günay Güvenç''i geçemedi.

Karşılaşmanın 90+1. dakikasında Seferovic''in ceza sahası içinden çektiği şutta top Günay''dan geri döndü. Dönen top Stelios Kitsiou''ya çarparak ağlara gitti: 2-1

Bu sonucun adından Galatasaray 10 puana yükseldi, Gaziantep FK ise 10 puanda kaldı.

Süper Lig''in 6. haftasında Galatasaray deplasmanda Kasımpaşa ile karşılaşacak, Gaziantep FK ise Ümraniyespor''u konuk edecek.

OKAN BURUK: ÇOK KÖTÜ MAÇ YÖNETTİ

Süper Lig''in 5. haftasında Gaziantep FK''yi geriye düştüğü ve 10 kişi kaldığı maçta 2-1 mağlup etmeyi başaran Galatasaray''da teknik direktör Okan Buruk maçın ardından karşılaşmadaki hakem yönetimine tepki gösterdi.

Okan Buruk''un açıklamaları şu şekilde:

"Hakemin yönetimiyle başlarsak daha doğru olur. İnsanlar güzel bir maç seyretmek istiyorlar, pazartesi gecesi tek maç. Çok kötü bir maç yönetti, hepsinin yanında bu kadar oyunu yavaşlatmak ve izin vermek...

Günay''ı ve rakip savunmayı suçlamıyorum, maçın hakeminin bunları yönetmesi lazım. Bunu yapamayan hakemlerin, bu seviyedeki maçlara çıkmaması lazım. Maçı oynatmaya çalışsalar, çok daha güzel olacaktı.

Asıl hikaye, 45. dakikada 10 kişi kalmış bir takımın oyuna hükmetmesiydi. Benim için çok önemli ve değerli. Oyuncularıma çok teşekkür etmek istiyorum. Takımın, 10 kişi de kazanabileceğini görmesi bizim için sevindirici oldu. Onun için Yaşar Hoca''ya teşekkür ederim.

Bu bölümde 10 puan... Benim üzüldüğüm şey, Giresunspor maçı. Orada 3 puanı kaçırmak bir hataydı. İlk 10 haftanın 6''sı deplasman, bir tane bay var. İkinci yarı bizim lehimize olacak ve taraftarımızla daha çok birlikte olacağız.

Boey iyi oynadı ve önemli bir performans verdi. Sezon başında bizimle birlikte değildi, bir haftalık bir gecikmesi vardı. Çok iyi devam ediyor, çok iyi oynuyor.

Icardi ve Kaan Ayhan ile ilgili süreç devam ediyor. En iyi ortamı oluşturmak istiyoruz, herkes iyi kadrolar kurdu. 3 gün var, 3 gün içinde takviye yapabilirsek iyi olacak."

 

MAÇTAN DAKİKALAR

9. dakikada sol kanatta topla buluşan Mertens rakibinden sıyrılıp çaprazdaki Oliveira''ya pasını aktardı. Bu futbolcunun çaprazdan sert şutunda Günay topu güçlükle kornere çeldi.

11. dakikada Gaziantep FK soldan geldi. Hanousek''in ceza sahasına gönderdiği ortada savunmadan önce Figueiredo vuruşunu yaptı ancak meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.

17. dakikada Oliveira''nın pasında soldan hareketlenen Patrick van Aanholt kale sahası üzerine ortaladı. 2 savunmacının arasından Gomis vuruşunu yaptı ancak top az farkla yandan auta çıktı.

27. dakikada Gaziantep FK hızlı çıktı. Sağ kanatta topla buluşan Mustafa Eskihellaç orta alandaki Maxim''i gördü. Bu futbolcunun pasında soldan ceza sahasına giren Sagal''ın çaprazdan sert şutunda top filelere gitti. 0-1

33. dakikada Abdülkerim''in soldan ceza sahasına gönderdiği ortada savunmanın arkasına hareketlenen Oliveira yakın mesafeden kafayı vurdu ancak kaleci Günay 2 hamlede topu kontrol etti.

36. dakikada sağdan ceza sahasına giren Yunus''un yerden ortasına Abdulkadir Parmak ayak koydu ancak top Hanousek''in omuzundan kale sahasına geri döndü. Bu noktada yükselen Gomis kafayı vurarak topu filelere gönderdi. 1-1

38. dakikada Kerem''in pasında ceza sahası dışı sol çaprazında topla buluşan Oliveira önünü boşaltıp plase bir vuruş yaptı. Kaleci Günay son anda köşeye giden topu kornere tokatladı.

41. dakikada Kerem''in sağdan kullandığı korner atışında savunmanın uzaklaştırmak istediği top Boey''in önünde kaldı. Bu futbolcunun ceza yayı üzerinden yaptığı vuruşta top direğe çarpıp auta çıktı.

45. dakikada Abdülkerim''in hava topu mücadelesinde Figueiredo''ya yaptığı müdahale sonrasında Hakem Yaşar Kemal Uğurlu, bu futbolcuya ikinci sarı kartını gösterdi ve Galatasaray 10 kişi kaldı.

45'' İkinci yarı başladı

49'' Galatasaray, sağ kanattan Sacha Boey ile ceza sahasına girdi. Boey, ceza alanına girdikten sonra yerde kaldı. Pozisyonda gözler penaltı beklentisiyle hakeme döndü ancak Yaşar Kemal Uğurlu oyunu devam ettirdi.

55'' Sacha Boey''i arkadan çekerek yere düşüren Mustafa Eskihellaç sarı kart gördü.

62'' Gaziantep FK, Galatasaray kalesine seri paslarla etkili geldi. Sağ çaprazdan ceza alanına giren Maxim''in kale sahasına çevirmek istediği top kaleci Muslera''da kaldı.

 70'' PENALTI! Galatasaray Mertens''le penaltı kazandı.

72'' PENALTI KAÇTI! Galatasaray''da penaltı vuruşunu kullanmak üzere topun başına geçen Gomis, kalecinin soluna yerden bir vuruşla gol yapmak istedi. Günay penaltıyı kurtardı.

83'' Oyunun temposu bu dakikalarda düşmüş durumda.

85'' Galatasaray''da Torreira oyundan alınırken Emre Akbaba oyuna giren isim oluyor.

89'' Galatasaray hızlı hücumunda Emre Akbaba''yı düşüren Furkan Soyalp sarı kart gördü.

90'' GOL! Galatasaray 2-1 öne geçiyor.

90'' Maç sona erdi

Stat: Nef
Hakemler: Yaşar Kemal Uğurlu, Ali Saygın Ögel, Alpaslan Dedeş

Galatasaray: Muslera, Boey, Nelsson, Abdülkerim, Aanholt, Sergio Oliveira, Torreira, Yunus Akgün, Kerem Aktürkoğlu, Dries Mertens, Gomis
Yedekler: Okan Kocuk, Leo Dubois, Emin Bayram, Berkan Kutlu, Emre Akbaba, Emre Kılınç, Hamza Akman, Haris Seferovic, Barış Alper Yılmaz, Kazımcan Karataş
Teknik Direktör: Okan Buruk

Gaziantep FK: Günay Güvenç, Djilobodji, Ertuğrul, Honousek, Kitsiou, Jevtovic, Maxim, Abdulkadir, Mustafa Eskihellaç, Sagal, Figueiredo
Yedekler: Mustafa Bozan, Arda Kızıldağ, Alin Tosca, Halil İbrahim Pehlivan, Ömürcan Artan, Furkan Soyalp, Lazar Markovic, Luka Stankovski, Valmir Veliu, Tomas Pekhart
Teknik Direktör: Erol Bulut

Goller: Sagal (dk. 27) (Gaziantep FK), Gomis (dk. 36) (Galatasaray)
Kırmızı kart: Abdülkerim (dk. 44) (Galatasaray)
Sarı kartlar: Oliveira, Torreira, Okan Buruk (Teknik Direktör) (Galatasaray), Günay, Maxim (Gaziantep FK)

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar