Galatasaray Kadıköy'de kükredi!

Galatasaray Kadıköy'de kükredi!
Süper Lig'in 18. haftasında deplasmanda Fenerbahçe ile karşı karşıya gelen Galatasaray, ezeli rakibini 3-0 mağlup etti.

Spor Toto Süper Lig''in 18. haftasındaki derbide Galatasaray, deplasmanda Fenerbahçe''yi 3-0 yendi. 

Tempolu başlayan ilk yarıda iki takım da kanatlar üzerinden hücum etti. 32. dakikaya kadar süren sessizliği Galatasaray''ın portekizli yıldızı Sergio Oliveira bozdu. Kullanılan köşe vuruşunda Bright Osayi-Samuel topu istediği yere uzaklaştıramadı. Sağ çaprazda müsait pozisyonda topla buluşan Oliveira''nın etkili şutunda sarı-lacivertlilerin genç filebekçisi Altay Bayındır etkisiz kaldı ve Galatasaray deplasmanda 1-0 öne geçti. 

Karşılaşmanın ilk yarısında daha fazla aksiyon olmazken taraflar soyunma odasına 1-0''lık skorla gitti. Sarı lacivertlilerin tecrübeli teknik direktörü Jorge Jesus, oyuna yaptığı müdehalelerle hareket getirmek istedi. Sarı kartı bulunan Gustavo Henrique kenara alınırken, Lincoln Henrique oyuna dahil oldu. İkinci yarıya istekli bir oyunla başlayan Fenerbahçe, Bright Osayi-Samuel''in karşı karşıya kaldığı pozisyonda Muslera''yı geçemedi. 

ICARDI KALİTESİNİ KONUŞTURDU

Oyuna 76. dakikada dahil edilen Arjantinli yıldız forvet, girer girmez klasını konuşturdu. 78. dakikada Fenerbahçe savunmasının arkasına sarkan Kerem Aktürkoğlu''nu şık bir pas ile buluşturan İcardi''nin ikramını Kerem Aktürkoğlu geri çevirmedi ve sarı-kırmızılılar farkı 2''ye çıkardı. Kerem''in golünün ardından uzun süre VAR incelemesi yapıldı ancak maçın hakemi Halil Umut Meler gol kararını verdi. 

Golün ardından gerilen ortam hataları üst üste getirdi. İrfan Can Kahveci, rakibine yaptığı tehlikeli hareket sebebiyle doğrudan oyundan atılırken, Ferdi Kadıoğlu ile Abdülkerim Bardakçı arasında da tansiyon yükseldi.

Karşılaşmaya eklenen 10 dakikalık uzatma süresinin son dakikalarında yine Serdar Dursun geriye oynadığı pasta hata yaptı ve topu Galatasaray''ın forveti Icardi''ye gönderdi. Usta işi bir vuruşla sol çaprazdan Altay''ı avlayan Icardi maçı noktalayan golü attı ve Galatasaray, ezeli rakibi Fenerbahçe''yi deplasmanda 3-0 yenerek ikinci Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını 4''e çıkardı.

KADIKÖY ARTIK KORKUTMUYOR!

Galatasaray, Aziz Yıldırım dönemi boyunca 20 yıldan uzun süre Kadıköy''de galibiyete hasret kalmıştı. Ali Koç''un başkanlığı süresinde Fenerbahçe Ülker Stadyumu''nda oynanan 5 karşılaşmanın 3''ünden galip ayrılan sarı-kırmızılıların Kadıköy fobisi de yok olmuş durumda. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar