Galata Kulesi bir ay ziyarete kapalı olacak

Galata Kulesi bir ay ziyarete kapalı olacak
Beyoğlu'nda bulunan Galata Kulesi, depreme karşı güçlendirme ve dış cephe onarımı çalışmalarından dolayı bir ay ziyarete kapatılacak.

İstanbul'un sembol yapılarından Galata Kulesi, depreme dayanıklılığını artırmak ve dış cephesini yenilemek amacıyla başlatılan kapsamlı restorasyon çalışmaları nedeniyle ziyaretçilere bir ay süreyle kapılarını kapatacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan duyuruya göre, tarihi kuledeki onarım işlemleri 23 Şubat itibarıyla başlayacak.

Restorasyon sürecinde, Galata Kulesi'nin 8. katı daha önceden çatı onarımı sebebiyle kapatılmış ve kule tepesindeki alem geçtiğimiz günlerde onarılarak yerine yerleştirilmişti. Ayrıca, kule beden duvarlarında ve zemininde jeoradar çalışmaları yapılarak yapısal analizler gerçekleştirildi.

Özellikle dikkat çekici olan, restorasyon çalışmalarının kuş yuvalarına ve özellikle bölgede bulunan ebabil kuşlarının göç mevsimine duyarlı bir şekilde yürütülecek olması. Kule duvarlarında bulunan yaklaşık 400 göçmen kuş yuvasının korunması için özel önlemler alınacak. Bu hassas yaklaşım, İstanbul'un tarihi ve doğal yaşamına verilen önemin bir göstergesi olarak öne çıkıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar