Futbolda mavi kart nedir? Mavi kart ne anlama geliyor? Mavi kart uygulaması ne zaman başlayacak?

Futbolda mavi kart nedir? Mavi kart ne anlama geliyor? Mavi kart uygulaması ne zaman başlayacak?
Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB) tarafından açıklanan bilgilere göre futbolda sarı ve kırmızı kartların haricinde bir kart daha eklenecek. Mavi renkteki kartın ne anlama geldiği insanlar tarafından merak ediliyor. Peki futbolda mavi kart nedir? Mavi kart ne anlama geliyor? Mavi kart uygulaması ne zaman başlayacak?

Futbolda mavi kart nedir?

Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB), futbola yeni bir kart daha eklemeyi planlıyor. Sarı ve kırmızı kartın bir alternatifi olacak olan bu kart şimdiden futbolseverler tarafından merak edilmeye başlandı.

Bu yeni uygulama, futbol dünyasında uzun yıllardır beklenen en köklü değişikliklerden biri olarak değerlendiriliyor. Futbolda mavi kartın ne anlama geldiği ve uygulamanın ne zaman başlayacağı merak konusu haline geldi. Peki Futbolda mavi kart nedir? Mavi kart ne anlama geliyor? Mavi kart uygulaması ne zaman başlayacak?

FUTBOLDA MAVİ KART NEDİR?

Futbolda mavi kart, hakemleri aldatmaya yönelik hareketlerde veya hakeme yapılan itirazlarda kullanılabilecek. Mavi kart görmüş olan oyuncular 10 dakika boyunca oyunun dışında yani sahanın dışında bekleyecek. Bu süre dolduktan sonra ise tekrardan sahaya dönecekler.

İki kez mavi kart gören oyuncu ise saha dışında kalabilecek. Sarı kart ve mavi kart alan bir oyuncu, kırmızı kart gibi oyun dışında kalacak.

MAVİ KART UYGULAMASI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

IFAB'ın mavi kart uygulamasının yaz aylarında pilot seçilen liglerde ilk olarak uygulanacağı tahmin ediliyor. Bu pilot liglerin de üst düzey ligler olmayacağı düşünülüyor. Türkiye Futbol Federasyonu veya diğer yetkililerden mavi kart uygulamasına ilişkin resmi bir açıklama yapılmış değil.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar