Fransa'da çiftçilerin baskısıyla hükümet geri adım attı

Fransa'da çiftçilerin baskısıyla hükümet geri adım attı
Fransa Başbakanı Gabriel Attal, ülkenin güneyindeki Haute-Garonne bölgesinde protesto gösterisi düzenleyen çiftçileri ziyaret etti. Attal, çiftçilerin karşı karşıya kaldığı mali ve idari baskıları hafifletmek için önlemler alacaklarını belirtti.

Fransa'da hükümetin tarım politikaları ve çevre düzenlemelerine karşı çiftçilerin tepkileri devam ederken, Başbakan Gabriel Attal, bu konuda çiftçileri dinlemek üzere Haute-Garonne bölgesindeki bir çiftliği ziyaret etti.

Burada yaptığı konuşmada, Attal, devletin tarım sektörüne verdiği desteğin aşamalı olarak kaldırılacağını ve politikaların basitleştirileceğini belirterek, "Tarımı her şeyin üstünde tutacağız" dedi.

aw128812-01-001.jpg

Dizel yakıta uygulanan verginin artırılmasına yönelik gidişatı durduracaklarını ifade eden Attal, çiftçilerin kaygı duyduğu Mercosur Serbest Ticaret Anlaşması'na da karşı olduklarını vurguladı. Attal, çiftçilerin endişe ettiği, ülkeye daha ucuz Latin Amerika ürünlerinin gelmesiyle sonuçlanacağı düşünülen bu anlaşmaya karşı çıkmaya devam edeceklerini dile getirdi.

aw128812-02-001.jpg

Ayrıca, çiftçileri topraklarının bir kısmını nadasa bırakmaya zorlayan Avrupa Birliği kurallarının hafifletilmesi için çaba göstereceklerini de sözlerine ekledi.

aw128812-02-1-001.jpg

aw128812-03-001.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar