Teksas'ta yüzlerce ceset kafese kapatılmış: Havadan görüntüleri çekildi

Teksas'ta yüzlerce ceset kafese kapatılmış: Havadan görüntüleri çekildi
Amerika Birleşik Devletleri'nin Teksas eyaletinde yer alan bir laboratuvardaki kafese kapatılmış cesetler sosyal medyada gündem oldu. Birçok kişi bunun sebebini araştırdı. Peki niye cesetler kafese konuldu?

Teksas'ta bulunan bir çiftlikte, kafeslere kapatılmış insan cesetlerini gösteren çekilen görüntüler, sosyal medyanın dikkatini çekti. Bu tüyler ürpertici görüntülerin aslında ABD'nin Teksas eyaletinde faaliyet gösteren bir "bilimsel araştırma laboratuvarı" olan Adli Antropoloji Araştırma Tesisi'nde çekildiği ortaya çıktı.

kapak-145141.jpg

26 dönümlük bir alana sahip olan Adli Antropoloji Araştırma Tesisi (FARF), Teksas Eyalet Üniversitesi Antropoloji Bölümü bünyesinde Dr. Michelle Hamilton'ın yönetiminde faaliyet gösteriyor ve özellikle bakteriyel çürüme üzerine araştırmalar yapıyor. Görüntülerde görülen dağılmış kafesler, tesisin donanımlı bir bilimsel çalışma alanı olduğunu gösteriyor.

Laboratuvarda şu anda yaklaşık 50 ceset bulunuyor ve bu cesetler, bakteriyel çürüme üzerine yapılan araştırmalarda kullanılmak üzere kafeslere kapatılmış durumda. Cesetlerin korunmasız bir şekilde güneşin altında bırakılması, araştırmacılara "leş yiyicilerin etkilerini" inceleme imkanı tanıyor. Antropoloji öğrencileri, kolluk kuvvetleri ve diğer araştırmacılarla birlikte çalışarak cesetleri inceleyip, insan çürümesi hakkındaki bilgilerini artırıyor.

ic-fotograf.jpg

2008 yılında açılan laboratuvarda, 2017 yılı itibariyle 150 ceset üzerinde çalışıldı. Bu laboratuvar, sadece ABD için değil, tüm uluslararası bilim camiası için önemli bir kaynak olarak kabul ediliyor.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar