Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Dr. Onur Akbaş

Dr. Onur Akbaş

HİSBOYU

Forward TV'ye bu ilginin sebebi ne?

Liyakatsizliğin kollarının ahtapot gibi toplumun bütün ünitelerini sardığı bir bağlamda bu sorunun cevabı çok da zor değildir. Zira liyakatsizliğin basında da köşeleri bucakları tuttuğu siyasetin ahlaksız oyunlarının orayı da bozduğu bir zeminde sosyal medyada kendi alanında bir şeyler yapabilmenin limanlarından biri de YouTube üzerinden kurulan kanallar oldu.

    Biz de daha önce ulusal gazetelerde kendimize yaratmaya çalıştığımız alanlar, kısır bırakılınca bir YouTube kanalı olan FORWARD TV''yi 2019 yılında kurduk. Bilim, sanat, felsefe, sosyoloji, edebiyat disiplinleri perspektifinden gündeme bakış kalitesi getirmeyi amaçladık. En önemli sermayemiz de samimiyetimizdi. Maddi hiçbir destek olmadan kısa sürede her haber, analiz, tartışma videosu büyük karşılıklar bulmaya çalışıldı. Bazı videolarımızla ilgili akademik çalışmalar bile yapıldı. Yukarıdaki sorunun sahibi de bize bu soruyu, bir YouTube kanalının bu kadar kısa sürede verim elde etmesinden doğan şaşkınlıkla bu soruyu sormuştu.

    Cevap çok basit, her şeyin başı samimiyet, üretme arzusu, bilgi sevgisi ve hayata katkı endişesidir. Bütün bunlar samimiyetle ortaya konulduğu için seçkin içeriklerle yaygın bir kitleyi yakalayan bir YouTube kanalı oldu FTV ya da Forward TV. İki yıllık bir süreçte abone sayısındaki artış her videodan sonraki mail yağmuru ve bir videonun on binlere ulaşan izlenme sayısının arkasında da hep bu samimiyet ve bilgi sevgisi var.

 Esen kalınız...

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları