Fon Dolandırıcılığı davasında flaş iddia! Seçil Erzan ilk kez açıkladı

Fon Dolandırıcılığı davasında flaş iddia! Seçil Erzan ilk kez açıkladı
Yüksek kar getirili özel fon vaadiyle aralarında ünlü futbolcuların da bulunduğu çok sayıda kişiyi dolandırdığı iddiasıyla yargılanan Seçil Erzan ifadesinde Denizbank’ı işaret etti.

Yüksek kar vaadiyle Arda Turan, Fernando Muslera ve Emre Belözoğlu gibi tanınmış futbolcuların da aralarında bulunduğu birçok kişiyi dolandırdığı iddia edilen Seçil Erzan'ın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, Selçuk İnan'ın ifadesinin alınması için Gaziantep'e talimat yazılmasına ve bazı banka üst düzey çalışanlarının duruşmada hazır edilmesi için yazı yazılmasına karar verildi. Duruşma, 24 Mayıs tarihine ertelendi.

DURUŞMAYA ARDA TURAN VE MUSLERA’DA KATILDI

Mahkemede tutuklu sanıklar Seçil Erzan ve Ali Yörük ile bazı tutuksuz sanıkların yanı sıra Arda Turan, Fernando Muslera ve Emre Belözoğlu gibi müştekiler de yer aldı.

whatsapp-image-2024-03-09-at-09-9bwe.webp

Duruşmada Arda Turan'ın kardeşi Okan Turan da tanık olarak dinlendi. Okan Turan ifadesinde, ”Ağabeyim Arda Turan, banka şube müdürü Seçil Erzan’a para veriyordu. Ben şubede Seçil hanıma ve Asiye hanıma zaman zaman para teslim ettim. Seçil Erzan’a para teslim etmek için 5-6 kez yanına gitmişimdir. Ben Seçil Erzan’a ne kadar para teslim ettiğimi bilmiyorum. Ağabeyim bana para verir, ben de ne kadar olduğunu sormazdım" ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2024-03-09-at-09-blcl.webp

MAHKEMEDE GERGİNLİK

Duruşmada yaşanan gerginlikler arasında sanık Nazlı Can'ın savunması dikkat çekti. Can, Erzan'ı suçlamak yerine kendisinin de mağdur olduğunu savundu ve Erzan'ın kendisine hesaplarını yönlendirdiğini iddia etti. Bu ifadeye sinirlenen Erzan ise, Can'a kardeşinin arabasını ne zaman aldığını sordu. Mahkeme sürecinde Erzan, kendisini Türkiye'nin en büyük dolandırıcısı olarak nitelendirerek mağduriyetinin giderilmesi için her türlü çözüme açık olduğunu belirtti.

DENİZBANK’I HEDEF GÖSTERDİ

Duruşmada tekrar söz almak isteyen Erzan, Denizbank ile ilgili şunları söyledi:

"Ben bir sarmalın içine düştüm. Bankanın bunu bilme ihtimali yüzde yüz vardı, biliyordu. Ben dolandırıcı değilim, beni Türkiye’nin en büyük dolandırıcısı yaptılar. Mağduriyetler var, bunun giderilmesi için ne yapmam gerekiyorsa razıyım."

"Ben niye hayatımı mahvedeyim? Ben de babamın bir kızıyım, babam vefat etmiş, ben niye bunları insanlar para kazansın diye yapayım? Hep kendime güvendim ben, para görmek bile istemiyordum."

Yaklaşık 13 saat süren duruşmanın ardından mahkeme, Seçil Erzan ile Ali Yörük'ün tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar