Flamingolar akın etti! Bozkır renklendi

Flamingolar akın etti! Bozkır renklendi
Yozgat'taki Gelingüllü Barajı, yüzlerce flamingoya da ev sahipliği yapıyor. Mevsim normallerinin üstünde seyreden hava sıcaklığı, flamingoların baraja yoğun ilgi göstermesine neden oldu ve bozkırın manzarasını renklendirdi.

Göçmen kuşların rotası üzerinde bulunan Yozgat'taki Gelingüllü Barajı, bu yıl erken gelen flamingolarla renklendi. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı, yüzlerce flamingonun barajı mesken tutmasına neden oldu. Baraja gelen flamingolar, bir kısmı dinlenip beslendikten sonra göç yolculuklarına devam ederken, bir kısmı ise burada kalmayı tercih ediyor.

aw155690-01.jpg

Gelingüllü Barajı, doğal güzellikleriyle hayranlık uyandırırken, buraya gelen vatandaşlar ve fotoğrafçılar flamingoları ve diğer kuş türlerini fotoğraflamak için sıraya giriyor. Baraj, kartpostallardan fırlamış gibi görüntüler sunuyor.

aw155690-02.jpg

Yerel halktan Seyit Uslu, bu yıl flamingoların erken geldiğini belirterek, "Hava şartları uygun olduğu için flamingolar bu sene erken geldi. Her yıl buraya geliyorlar ve köyümüzü renklendiriyorlar. Kuşları görmek için köyümüze gelen ziyaretçiler bu güzel manzarayı fotoğraflıyorlar, biz de onları burada görünce mutlu oluyoruz" dedi.

aw155690-07.jpg

aw155690-07.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar